Vrbnik

Vrbnik

Smalste steegje ter wereld

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Vrbnik, een charmant oud stadje, betovert bezoekers met zijn historische schoonheid en unieke kenmerken. Hier vind je het smalste steegje ter wereld, een smal pad dat de smalle steegjes van Vrbnik verbindt en je terugvoert in de tijd. Dit steegje is slechts 43 cm breed, dus even dwars lopen om erdoor te komen😉.

Hoewel het stadje niet groot is, biedt het een schat aan historische bezienswaardigheden en sfeervolle steegjes die uitnodigen tot het verkennen van de rijke cultuur. Een wandeling door Vrbnik onthult oude stenen huizen, traditionele architectuur en schilderachtige pleinen, waardoor het een perfecte bestemming is voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur.

Een culinaire stop bij pizzeria Gospoja voegt nog meer plezier toe aan je bezoek. Hier kun je genieten van heerlijke gerechten met een prachtig uitzicht op de Adriatische Zee. Vrbnik is ook een wijnstadje waar je, volgens de Kroaten, een van de beste wijnen van het land kan proeven. Er zitten veel wijnbarretjes en je er ook wijn proeverijen doen. Meestal zijn we daar wel van, maar dit keer hebben we hem overgeslagen.

Met slechts 20 minuten rijden vanaf camping Baska Beach biedt Vrbnik een perfecte gelegenheid voor een dagtrip, waarbij je niet alleen de culinaire hoogstandjes proeft, maar ook ondergedompeld wordt in de tijdloze charme van dit historische stadje.

Mijn eigen rating: 4,5 (uit 5)

Rating van de kids (4,0 (uit 5)

Vbrnik met kinderen Vbrnik met kinderen Vbrnik met kinderenVbrnik met kinderen Vbrnik met kinderen

Laat een opmerking achter