Krk stad

Krk stad

Oudheid en moderne activiteiten

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

De stad Krk, doordrenkt met geschiedenis en charme, biedt een unieke mix van oude bezienswaardigheden en moderne attracties. De rijke historie van de stad komt tot leven in de oude straten, waar authentieke architectuur en historische monumenten getuigen van een rijk verleden.

Op het sfeervolle plein van Krk kunnen liefhebbers van circusvaardigheden hun hart ophalen met het beoefenen van flower sticks. Ze staan daar zeer regelmatig bij mooi weer met een heleboel flowersticks en iedereen mag het proberen. En ze lopen ook langs om uitleg te geven en het voor te doen. Tegenover het plein met de flowersticks kun je voor een paar euro 3 pijlen met pijl en boog schieten. We dachten dat dat vast niet voor de leeftijd voor onze kinderen was, maar ook zij mochten. De kids waren helemaal blij!

Big marlin

Een opvallende moderne attractie in Krk is de Big Marlin onderzeeër. Met deze onderzeeër kun je de fascinerende onderwaterwereld van de Adriatische Zee te verkennen. Je hebt 2 varianten. De kleine duurt wat korter dan de grote. Wij hebben de grote gedaan en daar was het hoogtepunt toch wel dat er een echte zeemeermin voorbij komt zwemmen. We dachten die zal we 1 of 2 keer langs komen, maar ze bleef maar doorzwemmen. De kids vonden dit echt een hele leuke ervaring. We zouden dan ook zeker de grote onderzeeër aanbevelen, want de zeemeermin was eigenlijk wel het hoogtepunt van de trip.

Eten in Krk Stad

Een culinair hoogtepunt in Krk stad is het restaurant Konoba Andreja, waar lokale smaken en traditionele gerechten samenkomen. De gezellige sfeer en de gastvrije bediening dragen bij aan een onvergetelijke eetervaring. Voor het restaurant is een klein terras wat er niet heel gezellig uit ziet. Maar als je het straatje links ernaast in loopt zit er achter het het restaurant nog een terras. Dit is wel een heel sfeervol terras.

Voor zoetekauwen is een bezoek aan Ijssalon Aroma een must. Hier kunnen bezoekers genieten van heerlijk ambachtelijk ijs, perfect om af te koelen tijdens een wandeling door de stad. Deze zaak schijnt het beste ijs van Krk te hebben. Of dat zo is weet ik niet maar het was wel erg lekker.

Zelf geweest:

Mijn eigen rating: 4,5 (uit 5)

Rating van de kids: 4,5 (uit 5)

  • adres

    Stad Krk

  • Leeftijd

    Alle leeftijden

Laat een opmerking achter