Botanische tuinen

Botanische tuinen

Wandelen en picknicken

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Op 20 minuutjes afstand  van het centrum van Ljubljana ligt het Arboretum, de Botanische tuinen, een betoverende oase van groen en rust die bekendstaat als een van de oudste en meest bezochte botanische tuinen in Slovenië. Met zijn weelderige planten, gevarieerde landschappen en educatieve elementen, biedt het Arboretum niet alleen een ontspannen uitje voor volwassenen, maar ook een boeiende en avontuurlijke omgeving voor kinderen.

De botanische tuinen van het Arboretum beslaan een uitgestrekt terrein, waar wandelpaden slingeren door verschillende tuinen en plantencollecties. Van kleurrijke bloementuinen tot rustige vijvers en bosrijke gebieden, er is een diversiteit aan flora die zowel volwassenen als kinderen fascineert. De tuinen bieden een ideale gelegenheid voor kinderen om hun nieuwsgierigheid te wekken en te leren over verschillende planten, bloemen en bomen. De tuinen tellen maar liefst 2.000.000 tulpen (en dan dachten we dat wij het tulpenland waren…).

In de lente en zomer kun je er alle kleuren van de regenboog vinden door de enorm verscheidenheid aan bloemen.In de herfst zijn de bomen in prachtige herfstkleuren en met een beetje geluk is het in de winter een mooi sneeuw paradijs.

Tussen de bloemen door vind je verschillende “tentoonstellingen” van de ene keer grote beelden van dino’s of walvissen, in de herfst versierde pompoenen of in de winter lichtshows. Voor de kinderen is er dus genoeg te zien en te beleven. Bijna het hele jaar door hebben ze events wat het nog leuker maakt om dit park te bezoeken.

Met de Ljubljana kaart heb je gratis toegang. Deze koop je hier.

Zelf geweest:

Laat een opmerking achter