Stad Ljubljana

Stad Ljubljana

Wandelend door de pittoreske stad

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Een stadswandeling door Ljubljana met kinderen is een betoverende ervaring vol ontdekkingen en speelse verrassingen. Ljubljana is een kleine en hele gemoedelijke stad die erg overzichtelijk is en makkelijk te bewandelen is. Overal onderweg kom je leuke terrasjes tegen en plekken waar je een ijsje kan eten. Neem 1 bolletje want de bolletjes zijn hier gigantisch!

Start de wandeling bij het sprookjesachtige kasteel, waar kinderen zich kunnen laten betoveren door de oude torens en geheime gangen. Maak gebruik van het treintje dat naar het kasteel gaat; het avontuur begint al bij het instappen.

Vervolg de wandeling naar het levendige Prešerenplein, waar de iconische drievoudige brug staat. Hier is ook de nep regen (als het er is). Laat de kinderen genieten van de levendige sfeer en lekker door het water rennen en afkoelen. Het plein biedt vaak straatartiesten en muzikanten, waardoor er altijd iets te beleven valt.

Wandel langs de oevers van de pittoreske rivier de Ljubljanica, waar boottochtjes en kleurrijke markten de aandacht van de kleintjes zullen trekken. De terrasjes langs de waterkant bieden een uitstekende gelegenheid om te ontspannen terwijl de kinderen de eenden en zwanen in de rivier bewonderen.

Voortgaand naar het gezellige Kongresni trg (Congresplein), ontdek je de geschiedenis van de stad en kunnen kinderen spelen op het open plein. Het naastgelegen Tivoli Park biedt een groen toevluchtsoord met speelplaatsen en schaduwrijke paden.

Eindig de stadswandeling bij de beroemde slotjesbrug (Butchers’ Bridge), waar de kleurrijke liefdessloten aan de relingen de verbeelding van kinderen prikkelen. Sluit de dag af met een heerlijke traktatie bij een van de lokale cafés die verspreid liggen langs de schilderachtige straten van Ljubljana.

Mocht je nou graag een tour met een gids lopen dan kan dat natuurlijk ook. Zeker als je de Ljubljana kaart hebt, want dan zit dit erbij in.

Zelf geweest:

Mijn eigen rating: 5,0 (uit 5)

Rating van de kids: 4,5

Stad Ljubljana Stad Ljubljana   Stad Ljubljana Stad Ljubljana Stad Ljubljana Stad Ljubljana Stad Ljubljana Stad Ljubljana Stad Ljubljana

Laat een opmerking achter