Spoorwegmuseum Ljubljana

Spoorwegmuseum Ljubljana

Treinen van vroeger en nu

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Het Spoorwegmuseum in Ljubljana biedt een interessante kijk op de geschiedenis van de Sloveense spoorwegen. Speciaal voor gezinnen met kinderen is het een leuke en educatieve ervaring. Gelegen in een voormalig stoomlocomotiefdepot, presenteert het museum een gevarieerde verzameling treinen, van oude stoomlocomotieven tot moderne modellen.

Voor kinderen is het museum een ontdekkingsspeeltuin, waar ze dichtbij treinen kunnen komen, oude wagons kunnen verkennen en zelfs een ritje kunnen maken op een miniatuurtrein. Deze interactieve elementen voegen een extra dimensie toe aan het bezoek. Daarnaast worden af en toe evenementen georganiseerd, waaronder speciale treinritten voor kinderen.

Met informatieve displays en programma’s die kinderen bewust maken van de technologie en de geschiedenis van spoorwegen is het ook nog educatief voor de kinderen. Het museum voorziet ook in praktische behoeften, zoals picknickplaatsen, wat het geschikt maakt voor een dagje uit met het gezin.

Het vriendelijke personeel staat klaar om vragen van nieuwsgierige kinderen te beantwoorden, en er zijn leuke activiteiten zoals verkleedpartijen als conducteur of machinist. Dit draagt bij aan de gezinsvriendelijke sfeer van het museum.

Met de Ljubljana kaart heb je gratis toegang tot dit museum. Deze kaart koop je hier. Het museum ligt net buiten het centrum, op 7 minuutjes met de auto of 25 minuten lopen.

Zelf geweest:

Laat een opmerking achter