Ljubljana Grad

Ljubljana Grad

Panoramische uitzichten

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Het majestueuze kasteel van Ljubljana, Ljubljana Grad, gelegen op een heuvel met een adembenemend uitzicht op de stad, biedt een mooie ervaring voor gezinnen. Het avontuur begint al met de reis naar het kasteel, waar kinderen enthousiast kunnen instappen in het schilderachtige treintje dat hen naar de top brengt. De rit zelf is een belevenis, met het prachtige landschap dat aan de kleine avonturiers voorbijtrekt.

Eenmaal bij het kasteel aangekomen, kun je genieten van de prachtige panoramische uitzichten helemaal rondom het kasteel. Ook is er een poppentheater binnen de kasteelmuren. Zelf zijn we hier niet geweest want de kids hadden daar niet zo veel zin in. Ik heb gehoord dat het wel leuk is maar ook weer niet heel bijzonder.

Verder zijn er bij Ljubljana Grad nog wat interactieve tentoonstellingen en educatieve activiteiten. Ook stond er toen wij er waren een enorm hart van mooie bloemen, daar moest mijn dochter natuurlijk wel even in gaan voor een foto.

Als je met het treintje naar boven wilt hou er dan rekening mee dat er best lange rijen kunnen staan. Eerst is er een rij voor de kassa maar dan ook nog een (nog langere) rij voor de trein. Je kan prima met het gezin al in de rij voor de trein gaan staan terwijl 1 iemand even de tickets bij de kassa koopt. Dit scheelt een hoop tijd. Er is een restaurant boven waar je wat kan eten. Is echter niet goedkoop.

Heel leuk om dit als onderdeel te laten zijn van een stadswandeling door de mooie stad Ljubljana.

Toegangsprijs is inclusief het treintje. Tickets koop je hier. Met de Ljubljana kaart hebt  je gratis toegang tot het kasteel en zit het treintje erbij in.

Zelf geweest:

Mijn eigen rating: 4,0

Rating van de kids: 4,0 (zij vonden vooral het treintje en de uitzichten leuk)

Ljubljana Grad  Ljubljana Grad Ljubljana Grad Ljubljana Grad Ljubljana GradLjubljana Grad  Ljubljana Grad Ljubljana Grad