House of Illusions

House of Illusions

Niets is wat het lijkt

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Het House of Illusions in Ljubljana biedt een boeiende ervaring voor zowel volwassenen als kinderen. Gelegen in het stadscentrum, presenteert het museum optische illusies en interactieve tentoonstellingen die de zintuigen uitdagen en een leerzame, maar ook leuke omgeving creëren.

Bij binnenkomst ontdekt men verschillende exhibits die de perceptie van de realiteit verstoren. Interactie is een essentieel onderdeel van de ervaring, waar kinderen worden aangemoedigd om deel te nemen aan de verschillende illusies en zelfs enkele experimenten kunnen uitvoeren. De Ames Room, hologrammen en augmented reality-ervaringen behoren tot de hoogtepunten, waar kinderen en ouders samen kunnen genieten en leren.

Het museum richt zich ook op gezinsplezier, waarbij bezoekers ‘foto-momenten’ kunnen vastleggen en grappige herinneringen kunnen creëren.

We zijn zelf niet in deze geweest maar inmiddels zit dit museum in heel veel verschillende steden. We zijn wel in die van Maastricht geweest. De kids waren toen erg enthousiast dus als we meer tijd hadden gehad in Ljubljana waren we er zeker heen geweest. Het zijn over het algemeen vrij kleine musea en mega populair dus het is verstandig om er op tijd heen te gaan om enorme drukte te voorkomen.

Met de Ljubljana kaart heb je gratis toegang tot dit museum. Deze kaart koop je hier. Heb je die niet dan kun je hier een los kaartje kopen.

Zelf geweest:

Laat een opmerking achter