Riolen Museum

Riolen Museum

Ontdek de Onderwereld van Brussel

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Het Riolenmuseum in Brussel, gelegen bij de Anderlechtsepoort, biedt een unieke ondergrondse ervaring die zowel educatief als avontuurlijk is. Dit museum neemt je mee op een ongewone reis door de riolen van de stad, waar je de kans krijgt om langs de rivier de Zenne te wandelen en een echte werkende rioolcollector te bezoeken. Het museum belicht het weinig bekende maar absoluut noodzakelijke beroep van rioolwerker en biedt inzicht in het belang van waterbeheer en de strijd tegen overstromingen in de stad.

Voor gezinnen met kinderen biedt het Riolenmuseum interactieve en educatieve activiteiten die ontworpen zijn om kinderen te betrekken en te informeren over de watercyclus, de geschiedenis en het belang van de rioleringssystemen, en het beroep van rioolwerkers. Kinderen kunnen deelnemen aan spelletjes en raadsels om op een leuke manier te leren over deze ondergrondse wereld. Het museum biedt zelfs speciale rondleidingen en workshops, zoals de “Rattus Lab” workshop, waarbij bezoekers alles kunnen leren over de bruine rat en haar rol in het riolennetwerk.

Voor een bezoek wordt aanbevolen om vooraf te reserveren. Speciale kleding is niet nodig, maar voor een authentiekere ervaring kun je laarzen en een zaklamp meenemen.

Met zijn bijna 350 km lange riolennetwerk biedt Brussel via het Riolenmuseum een fascinerende blik op de verborgen infrastructuur die elke dag duizenden kubieke meters afvalwater verwerkt. Deze unieke ervaring is niet alleen educatief, maar ook een herinnering aan het belang van duurzaam waterbeheer en de onzichtbare arbeid die onze steden leefbaar houdt.

Zelf geweest:

Riolenmuseum Brussel Riolenmuseum Brussel Riolenmuseum Brussel Riolenmuseum Brussel

Laat een opmerking achter