Brussels Comics Museum

Brussels Comics Museum

Duik in de Wereld van Strips

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Het Brussels Comics Figurines Museum, voorheen bekend als MOOF Museum, is een moderne en interactieve ervaring die bezoekers van alle leeftijden uitnodigt om de wereld van stripfiguren op een unieke manier te beleven. Gelegen nabij de Grote Markt in Brussel, biedt dit museum een uitgebreide collectie van meer dan 1.300 m² aan stripfigurines, die elke zes maanden wordt vernieuwd om van elke bezoek een magische ervaring te maken.

Het decor, ontworpen door jonge kunstenaars en studenten, voornamelijk uit Brussel, weerspiegelt de grafische en kleurrijke wereld van strips. Het museum biedt ook tijdelijke tentoonstellingen, voegt regelmatig nieuwe stukken toe aan de permanente collectie en organiseert speciale evenementen.

Bezoekers kunnen niet alleen genieten van de tentoonstellingen, maar ook dieper ingaan op de overgang van strips naar film en televisie via de geschiedenis van de Belvision studio. Dit aspect van het museum belicht hoe strips worden aangepast voor het kleine en grote scherm.

Voor gezinnen met kinderen is het Brussels Comics Figurines Museum een fantastische bestemming omdat het een speelse en educatieve manier biedt om de rijke wereld van de Belgische stripkunst en internationale comics te verkennen. Kinderen kunnen zich verwonderen over levensgrote figuren van hun favoriete stripfiguren en leren over de creatieve processen achter het maken van strips en hun adaptaties.

Zelf geweest:

Laat een opmerking achter