Kasteel Gibralfaro

Kasteel Gibralfaro

Historisch Fort Biedt Panoramisch Uitzicht

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Het kasteel Gibralfaro in Málaga is niet alleen een must-see vanwege zijn rijke geschiedenis, maar ook vanwege het adembenemende panoramische uitzicht over de stad en op heldere dagen, de Costa del Sol. Dit 14e-eeuwse fort, opgericht door de Nazaritische koning Yusuf I, staat bekend om zijn robuuste defensieve architectuur en fascinerende verleden. Het kasteel dankt zijn naam aan ‘Jabal-Faruk’ (de vuurtorenberg), een verwijzing naar de vuurtoren die er ooit stond.

Bij een bezoek aan het kasteel van Gibralfaro kunnen zowel kinderen als volwassenen zich verdiepen in de verhalen die elke steen van het kasteel lijkt te vertellen. Het Interpretatiecentrum, gelegen op de Principal Patio aan de top van het fort, biedt een diepgaande blik op de militaire geschiedenis van het kasteel, van de tijd dat het onder de kroon van Castilië viel tot het begin van de 20e eeuw toen het zijn militaire functies neerlegde.

Voor bezoekers is een wandeling langs de oude stadsmuren een van de hoogtepunten, waar je het onneembare fort kunt bewonderen, dat ooit beschouwd werd als een van de meest formidabele in het Iberisch schiereiland. Deze wandeling biedt niet alleen een prachtig uitzicht over Málaga, maar leidt ook langs de coracha, een indrukwekkende reeks zigzagmuren die het kasteel verbinden met de Alcazaba.

De tocht eindigt vaak in de rustgevende tuinen van het fort, een perfecte plek om even te pauzeren en te genieten van de schoonheid en de rust die dit historische monument biedt. Dit alles maakt het kasteel van Gibralfaro een betoverende bestemming voor iedereen die Málaga bezoekt.

Een super leuke manier om dit kasteel te bezoeken is met een Segway tour. Bij deze tour breng je ook nog een bezoek aan de arena en de haven.

Zelf geweest:

Laat een opmerking achter