Picasso Museum

Picasso Museum

Kunstzinnig Gezinsuitje in Malaga

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Het Picasso Museum Málaga, gevestigd in het prachtige Palacio de Buenavista, is een fantastische plek voor gezinnen om kunst op een speelse en leerzame manier te ontdekken. Als een van de zes musea voor Pablo Ruiz Picasso in Spanje, en een van de twee in zijn geboortestad, biedt het museum een diepgaande kijk op het werk van deze wereldberoemde kunstenaar.

Voor kinderen en gezinnen heeft het museum veel te bieden. Sinds de renovatie in 2017 is de permanente collectie opnieuw ingericht, waardoor de veelzijdigheid en het creatieve proces van Picasso’s werk nog beter tot hun recht komen. De nieuwe chronologische presentatie maakt het makkelijker voor jong en oud om de ontwikkeling van Picasso’s kunst te volgen.

Het museum organiseert tal van culturele en educatieve activiteiten die kunst toegankelijk maken voor iedereen. Door middel van discussies en workshops worden de concepten achter de kunstwerken verkend, waardoor een verrijkende ervaring ontstaat. Kinderen kunnen deelnemen aan leuke kunstworkshops die speciaal zijn ontworpen om hun creativiteit en verbeeldingskracht te stimuleren.

Gezinnen kunnen ook profiteren van speciale programma’s zoals ‘Kom met kinderen!’. Tijdens deze bezoeken kunnen kinderen de zalen verkennen en deelnemen aan kunstworkshops, terwijl volwassenen genieten van een rondleiding door de permanente collectie en toegang krijgen tot de terrassen van het paleis voor een prachtig uitzicht over de stad.

Het museum organiseert ook gezinsdagen met diverse activiteiten zoals natuurkunde-experimenten, babytheater, rapschrijfworkshops en poppenkastvoorstellingen. Deze evenementen vinden het hele jaar door plaats en bieden een multidisciplinaire benadering die creativiteit en teamwork bevordert.

Kortom, het Picasso Museum Málaga biedt een geweldige gezinsvriendelijke ervaring waar zowel kinderen als volwassenen kunnen genieten van kunst en cultuur op een interactieve en plezierige manier.

Laat een opmerking achter