Centre Pompidou Malaga

Centre Pompidou Malaga

Moderne Kunst Ontdekken in Malaga

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Gelegen vlakbij de levendige haven van Malaga, valt het Centre Pompidou Malaga op met zijn kleurrijke architectuur, lokaal bekend als “El Cubo” vanwege zijn opvallende kubusvormige structuur. Dit centrum voor moderne kunst is geïnspireerd op het beroemde Parijse tegenhanger en fungeert als een cultureel baken in Malaga, waar een diverse reeks aan moderne kunst tentoongesteld wordt.

“El Cubo” is snel een must-visit geworden voor kunstliefhebbers en gezinnen, waarbij de charme van Malaga wordt gecombineerd met de vooruitstrevende artistieke innovatie van het Centre National d’Art et de Culture Georges Pompidou in Parijs. Binnen de kleurrijke muren kunnen bezoekers een scala aan invloedrijke kunstwerken verkennen die verschillende genres en tijdperken bestrijken.

Enkele opvallende stukken in het Centre Pompidou Malaga zijn “Het Kader” van Frida Kahlo, dat haar levendige expressionistische stijl vastlegt, en “De Bloemenhoed” van de lokale schilder Pablo Ruiz Picasso, dat de lokale connectie met deze wereldwijde kunsticoon benadrukt. Verder bevat het museum het intense “Zelfportret” van Francis Bacon en het sculpturale meesterwerk “Staande Vrouw” van Alberto Giacometti, die elk bijdragen aan het diverse artistieke verhaal dat wordt gepresenteerd.

Koop hier je entree tickets.

Zelf geweest:

Laat een opmerking achter