Alcazaba de Malaga

Alcazaba de Malaga

Ontdek Historisch Fort in Málaga

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Verscholen aan de voet van de Gibralfaro-berg, verwelkomt de Alcazaba van Málaga bezoekers met zijn majestueuze aanwezigheid. Dit paleisfort uit de islamitische periode is een labyrint van geschiedenis, wachtend om ontdekt te worden. Het is niet alleen een van de meest iconische bezienswaardigheden van Málaga, maar ook een fascinerende samensmelting van culturen waar Romeinse, Arabische en renaissancistische invloeden elkaar ontmoeten.

De Alcazaba werd tussen 1057 en 1063 opgericht in opdracht van de Berberse koning van Granada, Badis, en maakte gebruik van materialen afkomstig van het nabijgelegen Romeinse theater. Later, in 1279, werd het onderdeel van het Nazaritische koninkrijk en getransformeerd in een prachtig Arabisch paleis. Dit paleis kenmerkte zich door zijn binnenplaatsen en tuinen, en kamers die een spel van licht en schaduw tentoonspreiden, typerend voor de Granadische architectuur.

De Alcazaba was echter niet enkel een paleis, maar diende ook als militaire vesting met muren, torens en verdedigingswerken, wat het een van de belangrijkste islamitische bouwwerken in Spanje maakt. Het complex omvatte ook een ommuurde gang genaamd La Coracha, die het verbindt met het kasteel van Gibralfaro.

In het hart van de Alcazaba vind je de Plaza de Armas, ooit het podium voor artillerie, nu een adembenemende binnenplaats in Arabische stijl. De Puerta de los Arcos is een ander opmerkelijk kenmerk, een poort die de ingang markeert naar deze historische schat.

Tegenwoordig is de Alcazaba van Málaga niet alleen een plek van schoonheid, maar ook een getuige van de rijke geschiedenis en culturele diversiteit van Spanje, een must-see voor elke bezoeker van de stad.

Laat een opmerking achter