Burcht Eltz

Burcht Eltz

Een Historische Kasteeltoevlucht voor Familieavonturen

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Burcht Eltz is een sprookjesachtige bestemming in de Eifel, perfect voor families die op zoek zijn naar een avontuur in een historische omgeving. Dit kasteel, dat al eeuwenlang in bezit is van dezelfde familie, heeft oorlogen doorstaan en biedt een fascinerende kijk op de middeleeuwse architectuur en cultuur. Met zijn ligging zowel op een rots als in een dal, omringd door het beschermde natuurgebied Eltzer Wald, is het kasteel een indrukwekkend gezicht en een perfecte plek voor avontuurlijke ontdekkingen.

Voor kinderen is Burcht Eltz een betoverende plek waar ze kunnen leren over ridderlijke harnassen, zwaarden en de levensstijl van eeuwen geleden. De rondleiding door het kasteel neemt bezoekers mee op een tijdreis door negen eeuwen geschiedenis, waarbij ze de schatkamer kunnen verkennen en eeuwenoude kunstobjecten kunnen bewonderen, zoals hoofse gouden en zilveren items.

Naast het kasteel biedt het Eltzer Wald volop mogelijkheden voor wandelingen en andere buitenactiviteiten. Dit maakt Burcht Eltz niet alleen een leerzame, maar ook een actieve bestemming. De nabijheid van de Fietsroute Maifeld Radweg biedt een perfecte gelegenheid om de omgeving verder te verkennen per fiets, waarbij gezinnen kunnen genieten van de natuurlijke schoonheid van de Eifel.

Als afsluiting van een dag vol avonturen biedt het nabijgelegen restaurant een heerlijke mogelijkheid om te ontspannen en te genieten van een goede maaltijd. De combinatie van cultuur, geschiedenis, natuur en gastronomie bij Burcht Eltz en de omliggende attracties zorgt voor een onvergetelijk uitje voor het hele gezin. Dit maakt Burcht Eltz een topbestemming voor een dagtrip of een langer verblijf in de prachtige Eifel.

Zelf geweest:

Laat een opmerking achter