Belevingswereld Grubenfeld

Belevingswereld Grubenfeld

Historische ontdekkingen in de Eifel

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Bij Belevingswereld Grubenfeld in de Eifel geschiedenis tot leven komt en wacht avontuur op jong en oud. Meer dan 7.000 jaar geleden begonnen mensen in de Oost-Eifel een schat te vinden uit de lavastromen van vulkanen: kostbare stenen die de geschiedenis zouden vormen.

De tentoonstelling “SteinZeiten” neemt bezoekers mee op een reis door de tijd, waarbij ze kunnen zien hoe de mens deze schat heeft ontdekt, gebruikt en het landschap heeft gevormd. Het Mayener Grubenfeld, een bizar en avontuurlijk mijnlandschap, wordt tot leven gebracht met interactieve displays en educatieve presentaties.

Voor kinderen biedt Belevingswereld Grubenfeld een unieke kans om zelf steenbewerker te worden en deel te nemen aan het winnen van steen. Door te trekken, te hendelen en te dragen krijgen ze een gevoel voor de vulkanische schatwinning die al duizenden jaren plaatsvindt. De werkplekken in de breuken en de werkhal laten de verschillende werkstappen zien, waardoor kinderen een dieper inzicht krijgen in het ambacht van steenbewerking.

Bovendien is Belevingswereld Grubenfeld ideaal gelegen in de buurt van Nette Bad, een populaire bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar ontspanning en plezier. Door een bezoek aan Belevingswereld Grubenfeld te combineren met een uitstapje naar Nette Bad, kunnen gezinnen een onvergetelijke dag vol avontuur en ontdekkingen beleven in de prachtige Eifel.

Zelf geweest:

Laat een opmerking achter