Zee orgel

Zee orgel

Muziek door de golven

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Het Zee Orgel in Zadar is een uniek kunstwerk dat niet alleen de zintuigen prikkelt, maar ook een boeiende ervaring biedt voor kinderen. Gelegen aan de waterkant van de Adriatische Zee, naast de betoverende Greeting to the Sun, is het Zee Orgel een architectonisch meesterwerk dat geluid creëert op een ongebruikelijke, maar boeiende manier.

Het Zee Orgel bestaat uit een reeks onderwaterpijpen en trappen die fungeren als treden voor bezoekers. Wanneer golven het bouwwerk raken, worden luchtkamers onder de treden samengedrukt, waardoor melodieën ontstaan. Het geluid dat uit de openingen aan de kade komt, varieert op basis van de kracht en frequentie van de golven. Hierdoor ontstaat een unieke, natuurlijke symfonie die de omgeving verrijkt. Via deze link kun je een filmpje zien en horen.

De betovering van het Zee Orgel is niet alleen auditief, maar ook visueel en tastbaar. Kinderen kunnen de treden beklimmen, de golven voelen en actief deelnemen aan het creëren van melodieën. Het educatieve aspect van dit kunstwerk maakt het een fascinerende plek voor gezinnen. Kinderen leren over geluidsgolven, interactie tussen kunst en natuur, en de creatieve mogelijkheden van architectuur.

De nabijheid van de Greeting to the Sun voegt nog een dimensie toe aan het bezoek. Gezinnen kunnen overdag ontspannen bij het kalmerende geluid van het Zee Orgel en vervolgens ‘s avonds genieten van de levendige lichtshow van de Greeting to the Sun. Samen vormen ze een uniek ensemble van kunst, natuur en vermaak dat jong en oud betovert.

Zelf geweest:

Mijn eigen rating: 4,0 (uit 5)

Rating van de kids: 4,0 (uit 5)

Zee orgel Zadar

Laat een opmerking achter