Zadar stad

Zadar stad

Mooie oude stad met bijzondere beziens- en beluisterwaardigheden

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Zadar, een parel aan de Adriatische Zee, omarmt bezoekers met zijn rijke geschiedenis en moderne kunstwerken. Het beroemde Zee Orgel, een uniek kunstwerk, laat de zee zelf melodieën componeren, terwijl de Greeting to the Sun ‘s avonds met lichtspel een magische sfeer creëert. Het uitzicht op de zonsondergang vanaf het terras van restaurant Tramonto, geroemd door Alfred Hitchcock als de mooiste ter wereld, is een betoverende ervaring.

De boulevard van Zadar biedt een aangename wandeling met diverse kraampjes en een grote speeltuin. Overdag heerst er een kalme sfeer, maar ‘s avonds transformeert de stad. Zadar komt tot leven met een toestroom van mensen die de boulevard vullen, genietend van de bruisende avonden.

De stad verrast regelmatig met prachtige lichtshows die de historische gebouwen in een betoverende gloed zetten. Hierdoor wordt Zadar een podium voor artistieke expressie, waar de oude architectuur in een eigentijds licht wordt gezet.

Zadar biedt zo een ideale combinatie van rustige dagen, waarin je kunt genieten van historische pracht en moderne kunst, en bruisende avonden vol levendigheid en culturele ervaringen. Met zijn unieke mix van oude charme en hedendaagse allure is Zadar een onmisbare bestemming aan de Kroatische kust.

Wij hadden de auto aan de andere kant van het water geparkeerd (112 Brigade, dat was toen gratis parkeren maar geen idee of dat altijd zo is). Vanuit daar loop je in ongeveer 7 min naar de oude stad. dus niet in de oude stad zelf. Je loopt dan een brug over en vanuit daar loop je door de toegangspoorten van de stad. Zo kom je leuk de mooie oude stad in.

Vanuit Zaton Holiday Resort is het ongeveer een half uurtje rijden.

Zelf geweest:

Mijn eigen rating: 4,5 (uit 5)

Rating van de kids: 4,5 (uit 5)

Zadar Stad Zadar Stad  Zadar Stad Zadar StadZadar Stad

Laat een opmerking achter