Wandelroute Gerolsteiner Keltenpad

Wandelroute Gerolsteiner Keltenpad

Ontdek de natuur van Eifel te voet

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

De wandelroute Gerolsteiner Keltenpad, met een lengte van 8,9 km en een geschatte duur van ongeveer 3 uur, is perfect voor een ontspannen ochtend of middag buiten. Deze tocht van gemiddelde moeilijkheid biedt een geweldige gelegenheid voor zowel onervaren wandelaars als jonge avonturiers om de natuurlijke schoonheid van de Eifel te verkennen.

De wandeling begint in het levendige voetgangersgebied van Gerolstein, waar je je weg omhoog baant via de traptreden van de voormalige rozentuin. Terwijl je door lichte bossen en over brede bospaden loopt, kom je langs de Maria-bedevaartskapel van de Büschkapelle, een serene plek die perfect is voor een korte pauze.

Een van de hoogtepunten van deze tocht is de beklimming van de Dietzenley, een vulkanische heuvel die 617 meter boven zeeniveau uitsteekt. Deze plek, die 2500 jaar geleden diende als een Keltische woonwijk, is omgeven door indrukwekkende ringwallen tot 9 meter hoog. Het beklimmen van de uitkijktoren op de top is een must; het biedt panoramische uitzichten die je adem zullen benemen.

Na dit ‘hoogtepunt’ vervolg je de wandeling naar Heiligenstein (506 m), een andere vulkanische verhoging op de route. Hoewel deze klim wat inspanning vergt, is het zeker de moeite waard voor de minder ervaren wandelaars om kleine stappen te nemen en regelmatig pauzes in te lassen. Het uitzicht vanaf Heiligenstein over de Kasselburg en de uitgestrekte Eifel is spectaculair en biedt een uitstekende gelegenheid voor afstandskijkers.

Voor je terugkeert naar Gerolstein, is een omweg naar Löwenburg aan te bevelen. Hoewel het nu slechts een ruïne is, biedt het uitzicht over de tegenoverliggende Dolomieten een prachtig slot van je avontuur. Deze route, met zijn natuurlijke paden en historische sites, is ideaal voor gezinnen en liefhebbers van buitenactiviteiten die op zoek zijn naar een dag gevuld met natuur, geschiedenis en adembenemende landschappen.

Het ligt dicht bij de ijsgrotten bij Birresborn, dus zeker ook leuk om daarmee te combineren.

Zelf geweest:

Laat een opmerking achter