Wandelroute Gerolsteiner Felsenpad

Wandelroute Gerolsteiner Felsenpad

Ontdek de natuur van Eifel te voet

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

De wandelroute Gerolsteiner Felsenpad is een intrigerende wandelroute van 8,6 km door de Eifel in Gerolstein. Het heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad en een geschatte duur van ongeveer 2 uur en 45 minuten. Deze tocht biedt een unieke blik op de natuurlijke en historische schatten van het gebied.

De wandeling begint met een klim naar de Munterley, een prominente rotsformatie die boven Gerolstein uittorent. Deze rotsen, die stammen uit de tijd dat hier een tropische zee lag, ongeveer 380 miljoen jaar geleden, bieden een spectaculair uitzicht over de stad.

Het pad leidt verder door een bos dat aan een sprookje doet denken, compleet met trappen gevormd door boomwortels en langs rotswanden bedekt met mos in diverse tinten groen. Je komt bij deze route ook bij de beukengrot, een natuurlijke schuilplaats die zelfs door Neanderthalers werd gebruikt. Een steile houten trap maakt de toegang tot deze 30 meter lange en vier meter hoge grot mogelijk.

Niet ver van de beukengrot, ontmoet het pad de Papenkaule. Dit is een cirkelvormige vulkanische krater van 80 meter breed en 20 meter diep. Hier is geen kratermeer, In tegenstelling tot veel andere kraters, vanwege de poreuze kalksteen, maar het gebied is nu een toevluchtsoord voor zeldzame dieren en planten.

Verderop loopt het pad langs de Kasselburg, bekend om het Adler- und Wolfspark Kasselburg, waar het grootste roedel wolven van West-Europa te vinden is. Op de terugweg kom je langs de Juddekirchhof, een Gallo-Romeinse cultusplaats waar de godin Caiva en de Moedergoden, lokaal bekend als Jödde of Jodde, werden vereerd.

Aan het eind leidt het Gerolsteiner Felsenpfad je terug naar het Kylltal. Onderweg passeer je nog de Hustley, een populaire klimrots voor avonturiers. Deze wandelroute is een prachtige manier om de natuurlijke schoonheid en historische rijkdom van Gerolstein te ervaren.

Zelf geweest:

Laat een opmerking achter