Fietsroute Kalkeifel

Fietsroute Kalkeifel

Verken Historisch Eifel per Fiets

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

De fietsroute Kalkeifel verbindt de Kyll-fietsroute met de Ahr-fietsroute door de schilderachtige Ahbach-vallei. Deze route van 21,7 km, die ongeveer 2 uur duurt en gemakkelijk te berijden is, voert door een stuk van de Eifel dat al sinds de Romeinse tijd bekend staat om zijn kalkrijke grond. De tocht biedt een keur aan historische en natuurlijke attracties.

Tijdens de fietstocht kom je langs enkele hoogtepunten van de Eifel, waaronder Hillesheim, bekend als een Europese modelstad, het majestueuze kasteel van Kerpen, het serene klooster Niederehe en de bijzondere ‘groeiende’ waterval van Dreimühlen. Het pad, dat grotendeels over een voormalige spoorlijn loopt, volgt bospaden en vermijdt steile hellingen, waardoor je moeiteloos de waterscheiding tussen de stroomgebieden van de Ahr en de Moezel overbrugt.

Deze route is ook een perfecte schakel tussen de grotere netwerken van de Ahr-, Moezel-, Kyll- en Rijn-fietsroutes, waardoor fietsers de vrijheid hebben om kleinere of grotere rondritten te maken die de regio’s Ahr, Rijn, Moezel en Kyll met elkaar verbinden. Dit maakt het een ideale keuze voor zowel korte uitstapjes als langere verkenningstochten door dit historisch rijke en geografisch gevarieerde gebied.

De fietsroute Kalkeifel ligt dit bij camping Eifel Camp Freilinger See dus vanuit daar is het makkelijk om de fietstocht te doen.

Zelf geweest:

Laat een opmerking achter