Fietsroute Maifeld Radweg

Fietsroute Maifeld Radweg

Schilderachtig Fietsavontuur in de Eifel

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

De fietsroute Maifeld Radweg van 20,2 km volgt de voormalige spoorlijnroutes tussen Münstermaifeld, Polch, Ochtendung en Mayen. Vanaf het knooppunt in Polch  loopt de route verder naar Mayen. Fietsers kunnen ook kiezen om vanaf Polch de Maifeld-fietsroute te volgen via Ochtendung naar Bassenheim, een tocht van ongeveer 16 km.

Waar ooit stoomlocomotieven door de Eifel denderden, vind je nu een fietsparadijs op de rustige Maifeld-fietsroute. Deze strekt zich bijna vlak uit tussen de Rijn en de Moezel. Deze route is ideaal voor gezinnen, waar zelfs de jongste fietsers gemakkelijk kunnen rijden. Langs de weg geniet je van het weidse uitzicht over het Maifeld. Tijdens de koolzaadbloei eind april en begin mei fiets je, door een goudgele bloemenzee. En door de vulkanische heuvels die herinneren aan een tijd van geologische activiteit in de Eifel.

Voor meer avontuur kruisen de fietsers een natuurstenen viaduct van zo’n 40 meter hoog boven het Nettetal. Ook fiets je door twee spannende tunnels, waarvoor je je fietslampen aan moet zetten. Langs de route zijn talloze rust- en uitkijkpunten, ideaal om even te pauzeren en van wat snacks te genieten.

Op het traject tussen Münstermaifeld en Mayen vertellen diverse sculpturen het verhaal van de vroegere mijnbouw in de regio. Terwijl ouders de kunstwerken bewonderen, kunnen de kinderen alvast uitkijken naar de waterspeeltuin in Mertloch, waar ze naar hartenlust kunnen spelen met water en zand. De route heeft een geschatte duur van 1 uur en 30 minuten, en is eenvoudig qua moeilijkheidsgraad.

Niet ver van de fietsroute Maifeld Radweg vandaan ligt Kasteel Eltz. Zeker leuk om hier ook even langs te gaan.

Zelf geweest:

Laat een opmerking achter