Wandelroute de Wilde Weg

Wandelroute de Wilde Weg

Ontdek natuur met interactieve paden

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

De wandelroute de Wilde Weg in het Nationaal Park Eifel, is een toegankelijke en makkelijke route die bijzonder leuk is voor kinderen dankzij de tien interactieve stations langs de weg. Deze spannende wandeltocht biedt bezoekers van alle leeftijden de kans om meer te leren over de wildernis, de ontwikkeling van bossen, en de rijke diversiteit aan flora en fauna in de regio.

Bezoekers ontdekken hoe stormen het bos beïnvloeden, kunnen hun krachten testen op een klimparcours of zich een echte wetenschapper voelen bij een onderzoeksstation. Een 210 meter lange houten loopbrug door het bos biedt unieke perspectieven en dieper inzicht in de natuurlijke omgeving. Een speciale ervaring is de beloopbare tunnel, gevormd als een liggende boomstam, waar bezoekers meer kunnen leren over diverse diersoorten en het gebruik van oud en dood hout.

Levensgrote stalen silhouetten van dieren langs het pad illustreren de invloed van fauna op de bosontwikkeling. Deze interactieve elementen maken het pad niet alleen educatief, maar ook een avontuurlijke ervaring voor jong en oud.

Het pad maakt deel uit van Wilder Kermeter, een barrièrevrije natuurbelevingsruimte die ook toegankelijk is voor kinderwagens. De Kermeter, een van de grootste aaneengesloten loofbosgebieden in Noordrijn-Westfalen, geniet een speciale beschermingsstatus als Natura 2000-gebied, buiten het nationale park. Dit maakt het een ideale plek voor een leerzame en aangename wandeling in de natuur.

de wandelroute de Wilde Weg is  met een lengte van 1,5 km en een geschatte duur van 30 minuten een makkelijke route voor kleine kinderen. Als je bij Dormio Resort Eifeler Tor verblijft ligt het echt om de hoek. Ook kun je er dichtbij Sups huren waar je de wandeling leuk mee kan combineren.

Zelf geweest:

Laat een opmerking achter