Paviljoen de Leyen

Paviljoen de Leyen

Gezellig Dineren aan het Meer

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Paviljoen de Leyen, gelegen aan het prachtige meer De Leijen tussen Rottevalle en Eastermar, biedt een unieke plek om te ontspannen en te genieten van de natuur. Het gebied, onderdeel van het nationaal landschap De Noardelijke Fryske Walden, wordt beheerd door Staatsbosbeheer en staat bekend om zijn ecologische waarde binnen Noord-Nederland.

Het verhaal gaat dat de naam De Leijen teruggaat naar de 18de eeuw, toen de lokale bevolking vreesde dat de ontginning van het veengebied tot ruzie zou leiden, uitgesproken in het Fries als “dit wurdt Leien”. Vandaag de dag kun je bij Paviljoen de Leyen heerlijk eten en genieten van een wisselende menukaart met klassieke gerechten in een nieuw jasje.

Voor gezinnen is dit een perfecte bestemming. Kinderen kunnen spelen, zwemmen, klimmen en klauteren terwijl de ouders ontspannen. De kelder van het paviljoen herbergt een speelruimte waar kinderen veilig kunnen rondrennen. Buiten biedt het strand met zonneweide volop speelplezier met een waterpomp en tokkelbaan. Er is altijd een kleurplaat beschikbaar voor de jonge kunstenaars onder ons.

Daarnaast organiseert Paviljoen de Leyen diverse activiteiten zoals moorddiners, crazy bingo en “Ik Hou van Holland” avonden, wat zorgt voor vermaak voor het hele gezin. Of je nu komt voor een gezellige maaltijd, een leuke activiteit of gewoon om te genieten van de prachtige omgeving, Paviljoen de Leyen heeft alles wat je nodig hebt voor een geslaagde dag uit.

Kom langs en ervaar zelf de gastvrijheid en het plezier bij Paviljoen de Leyen, waar ontspanning en avontuur hand in hand gaan.

Zelf geweest:

Paviljoen de Leyen Paviljoen de Leyen Paviljoen de Leyen Paviljoen de Leyen

Laat een opmerking achter