natuurgebied Desembocadura Río Guadalhorce

natuurgebied Desembocadura Río Guadalhorce

Vogelspotten in Prachtig Natuurgebied

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Dichtbij de stad aan de westkant ligt het 125 hectare grote natuurgebied Desembocadura Río Guadalhorce, een van de weinige overgebleven groene gebieden aan de Costa del Sol. Dit beschermde gebied is een ware oase voor natuurliefhebbers en biedt een prachtig contrast met de stedelijke omgeving.

Het natuurgebied is een van de belangrijkste ornithologische centra in Zuid-Europa. Het hele jaar door kunnen bezoekers meer dan 240 vogelsoorten observeren, waaronder aalscholvers, vale gieren, kleine zilverreigers, kuifduikers, majestueuze zeearenden en visarenden, keizerlijke reigers, prachtige roze flamingo’s en, met een beetje geluk, de schuwe zwarte ooievaar.

Binnen dit natuurgebied bevindt zich het strand van Guadalhorce, een rustige plek die perfect is voor een ontspannen dagje uit. De omgeving biedt tal van korte en vlakke wandelpaden, ideaal voor een wandeling met het gezin. Langs deze paden zijn verschillende uitkijkpunten te vinden, waar je kunt genieten van het uitzicht en de rijke vogelwereld.

Voor een optimaal bezoek aan het natuurgebied is het aan te raden om verkenningsuitrusting mee te nemen: comfortabele schoenen, een camera, een verrekijker en muggenspray. Stilte is hier van groot belang; hoe stiller je bent, hoe meer vogels je kunt zien.

Natuurgebied Desembocadura Río Guadalhorce biedt een unieke ervaring van natuur en rust, dicht bij de stad, en is een must-visit voor iedereen die de natuurlijke schoonheid van de Costa del Sol wil ontdekken.

Zelf geweest:

 • Adres

  Punto de encuentro, C. Guadalhorce, Churriana, 29004 Málaga

 • Leeftijd

  Alle leeftijden

 • Rating & Review

  4.3

  Bekijk ratings & Reviews

Laat een opmerking achter