Kathedraal van Malaga

Kathedraal van Malaga

Ontdek Renaissance Pracht in Malaga

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

De Kathedraal van Malaga, officieel bekend als de Kathedraal van de Incarnatie, is een architectonisch meesterwerk dat trots uitkijkt over het Plaza del Obispo. Dit indrukwekkende heiligdom werd in de 16e eeuw gebouwd door de katholieke koningen op de fundamenten van een voormalige Spaans-moslimmoskee. Vandaag de dag staat de kathedraal bij de inwoners van Malaga bekend als ‘La Manquita’, wat ‘de eenarmige dame’ betekent, een bijnaam die verwijst naar het feit dat één van de twee torens nooit is voltooid.

De Kathedraal van Malaga is een prachtig voorbeeld van Spaanse renaissance-barokke architectuur. Het interieur van de kathedraal is even indrukwekkend als de buitenkant, met rijkelijk versierde kapellen en een opvallend mooi hoofdaltaar. De gedetailleerde gebeeldhouwde plafonds en de prachtige gebrandschilderde ramen dragen bij aan de serene en spirituele sfeer binnen de muren van dit historische monument.

Een bezoek aan deze kathedraal biedt niet alleen een blik op de rijke geschiedenis van Malaga, maar ook op de artistieke en culturele ontwikkelingen die de stad door de eeuwen heen heeft ondergaan. Voor zowel kunstliefhebbers als geschiedenisenthousiastelingen is de Kathedraal van de Incarnatie een fascinerende bestemming die een dieper inzicht biedt in het verleden en de culturele ziel van Malaga.

Laat een opmerking achter