Romeinse theater

Romeinse theater

Verken Oud Romeins Erfgoed in Malaga

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Aan de voet van het imposante Alcazaba in Malaga, staat het Romeinse theater, een historische schat die getuigt van de rijke geschiedenis van de stad. Dit theater, gebouwd tijdens de regeerperiode van keizer Augustus in de eerste eeuw voor Christus, is een van de oudste nog bestaande monumenten in Malaga. Na eeuwen bedekt te zijn geweest, werd het pas in de jaren ’50 van de vorige eeuw herontdekt tijdens stadsvernieuwingswerkzaamheden.

Het theater heeft de tand des tijds opmerkelijk goed doorstaan en biedt een fascinerend inzicht in de culturele en sociale dynamiek van het oude Romeinse Malaga. Bezoekers kunnen de overblijfselen van de semicirkelvormige tribunes bekijken, waar ooit toeschouwers samenkwamen om theatervoorstellingen bij te wonen.

Naast het theater staat een modern interpretatiecentrum, een toevoeging die de historische ervaring verrijkt. Dit centrum maakt gebruik van de nieuwste technologieën om bezoekers mee te nemen op een interactieve reis door het verleden. Hier kan men dieper duiken in het dagelijks leven en de gebruiken van de Romeinse tijd, compleet met multimediale displays die het verleden tot leven wekken.

De combinatie van het goed bewaarde theater en het state-of-the-art interpretatiecentrum maakt dit een niet te missen bestemming voor zowel geschiedenisliefhebbers als nieuwsgierige reizigers, die een uniek inzicht krijgen in het oude Romeinse erfgoed van Malaga.

Boek hier tickets voor een rondleiding bij Alcazaba en het Romeinse theater. Of hier als je een privé tour wilt.

Zelf geweest:

Laat een opmerking achter