Het Rheinisches Freilichtmuseum

Het Rheinisches Freilichtmuseum

Een Reis door de Tijd

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Welkom bij Het Rheinisches Freilichtmuseum. Dit openluchtmuseum biedt een fascinerende reis terug in de tijd, waar bezoekers kunnen ontdekken hoe het leven in de Eifel er vroeger uitzag. Voor gezinnen is dit museum een ideale bestemming, waar kinderen op een interactieve en educatieve manier kunnen leren over het verleden.

Een van de hoogtepunten van Het Rheinisches Freilichtmuseum is de ontmoeting met verschillende dieren die een rol speelden in het dagelijks leven van vroeger. Kinderen kunnen hier kennismaken met ossen, koeien, kippen, ezels, geiten, schapen, varkens en nog veel meer. Het is een geweldige kans voor kinderen om meer te leren over traditionele landbouwhuisdieren en hun belangrijke rol in het leven van vroeger.

Daarnaast biedt het museum een kijkje in ambachtelijke vaardigheden van vroeger. Kinderen kunnen over de schouder van de smid, de steenhouwer of de huishoudster meekijken en zien hoe ambachten werden uitgeoefend.

Voor een extra dosis nostalgie kunnen kinderen zich verwonderen over oude telefooncellen, te vinden op het marktplein van Rijnland. Het is een kans om kinderen te laten zien hoe communicatie vroeger plaatsvond en hoe technologie is geëvolueerd.

Praktisch

Naast de betoverende ervaringen voor kinderen biedt Het Rheinisches Freilichtmuseum ook praktische voorzieningen voor gezinnen. In de toiletten zijn babywikkelruimtes beschikbaar, terwijl de herberg kinderporties en -stoelen aanbiedt voor jonge gasten. Voor het gemak van ouders zijn er bollerwagens beschikbaar om kinderen te vervoeren en zijn er proviandities beschikbaar. Op het terrein en naast de horeca zijn picknickplaatsen te vinden, perfect voor een ontspannen maaltijd zonder de verplichting om in de horeca te eten. Bovendien biedt de horeca de mogelijkheid om babyflesjes of -voeding op te warmen, zodat ouders zich helemaal op hun gemak kunnen voelen tijdens hun bezoek aan het museum.

Het Rheinisches Freilichtmuseum ligt in de buurt van andere leuke attracties, zoals Erlebniswelt Eifeltor en Hochwildpark Rheinland, waardoor het de perfecte bestemming is voor gezinnen die een dagje uit willen combineren met verschillende activiteiten. Door deze attracties te combineren, kunnen gezinnen een onvergetelijke dag vol avontuur en ontdekkingen beleven in de prachtige Eifel.

Zelf geweest:

Laat een opmerking achter