Hemisferic

Hemisferic

Een Kosmisch Avontuur

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Hemisferic in Valencia is een architectonisch wonder en een icoon van moderne kunst, gelegen in de futuristische Ciudad de las Artes y las Ciencias. Dit opvallende gebouw is ontworpen door Santiago Calatrava en herbergt een IMAX-bioscoop wat het een unieke bestemming maakt voor bezoekers van alle leeftijden die geïnteresseerd zijn in wetenschap en ruimte.

De bioscoop is een zaal waarbij het scherm over het hele plafond zit. Je ligt in de stoelen en krijgt een eigen koptelefoon op waarop je de taal kan kiezen (helaas geen Nederlands, wel Engels). Maar ook zonder het geluid en de uitleg is het een erg indrukwekkende film, zeker ook voor kinderen. Ze hebben meerdere voorstellingen per dag dus je kan het beste even kijken welke film op welk uur draait. Wij waren naar Animal Kingdom een prachtige film over de dieren op aarde. Het zijn allemaal wel films die zonder uitleg te begrijpen zijn aangezien het met name om het beeld gaat. Maar ons leek deze ons het leukst.

Het is perfect te combineren met het park Umbrace, het Wetenschapsmuseum en Oceanografic. Sowieso is het hele complex al een beleving op zich om rond te lopen.

We zijn hier op de fiets naar toe gegaan wat een super leuke fietstocht is door het langgerekte Turia park. Zeker een aanrader.

Je kan ook combinatie tickets kopen voor Hemisferic, het Wetenschapsmuseum en Oceanogafic. Of je krijgt korting met de Valencia Tourist Card.

Zelf geweest:

Mijn eigen rating: 5,0 (uit 5)

Rating van de kids: 4,5 (uit 5)

Hemisferic Valencia Hemisferic Valencia Hemisferic Valencia Hemisferic Valencia Hemisferic Valencia

 

Laat een opmerking achter