Ciudad de las Artes y las Ciencias

Ciudad de las Artes y las Ciencias

Futuristische Verkenning

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Het Ciudad de las Artes y las Ciencias in Valencia is een futuristisch wonder en een must-see bestemming voor iedereen die de stad bezoekt. Dit wetenschapsmuseum, een architectonisch meesterwerk, biedt een breed scala aan interactieve tentoonstellingen en activiteiten die geschikt zijn voor alle leeftijden, waardoor het een ideale plek is voor zowel gezinnen.

Kinderen kunnen hun hart ophalen in het Ciudad de las Artes y las Ciencias, waar ze spelenderwijs kunnen leren over wetenschap en technologie. Het museum herbergt het Hemisfèric met zijn IMAX-bioscoop, waar adembenemende films worden getoond die de kijkers meevoeren op een reis door de ruimte of de diepten van de oceaan. Het Oceanogràfic aquarium, het grootste in Europa, biedt een kijkje in de onderwaterwereld met een diversiteit aan zeedieren en speciale shows.

Verder zit er Príncipe Felipe Science Museum, een wetenschapsmuseum in het complex. Wij vonden deze eerlijk gezegd wel wat tegenvallen. We zijn gewend van wetenschapsmusea dat je er tal val proefjes kan doen en dingen uit kon proberen. Dat viel hier helaas wat tegen. Het was veel minder interactief dan we gewend zijn.

Ook kun je een bezoekje brengen aan Umbrace, een mooie strook park met prachtige bomen en plangen.

Wij vonden het vooral erg leuk om hier lekker rond te lopen omdat het er allemaal zo mooi uit ziet. We zijn hier overigens op de fiets naar toe gegaan, die is echt perfect te doen.

De verschillende musea en het Oceanium zijn goed te combineren met elkaar en hier kun je dan ook een combinatie ticket kopen. Toen wij gingen konden we niet meer voor de dag zelf boeken via deze link maar wel voor de dag erna, en wel met 50% korting! Als je de Valencia Tourist Card hebt krijg je 10% korting op toegang tot het hele complex.

De hotels Barcelo Valencia en Valenciaflats ciudad de las Ciencias liggen er tegenover dus ideaal als je daar verblijft.

Zelf geweest:

Mijn eigen rating: 5,0 (uit 5)

Rating van de kids: 5,0 (uit 5)

Ciudad de las Artes y las Ciencias Valencia Ciudad de las Artes y las Ciencias Valencia Ciudad de las Artes y las Ciencias Valencia Ciudad de las Artes y las Ciencias Valencia

 

 

Laat een opmerking achter