Fallas Museum

Fallas Museum

Feest van Valenciaanse Traditie

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Het Fallas Museum, of Museo Fallero, is een essentiële stop voor diegenen die de levendige cultuur en tradities van Valencia willen ervaren. Dit museum, gewijd aan het jaarlijkse Fallas-festival, staat bekend om zijn kleurrijke en indrukwekkende displays van ninots, de papier-maché figuren die gered zijn van de vlammen tijdens het festival. Het is een leuke bestemming voor bezoekers van alle leeftijden en biedt een bijzondere ervaring voor kinderen, die geboeid zullen zijn door de gedetailleerde en fantasierijke figuren die tentoongesteld staan.

Ieder jaar is er een optocht door de straten van Valencia en dan rijden ze rond met karren met daarop de meest prachtige creaties van poppen. Deze staan nu in het museum en zijn dus te bewonderen. Onze kinderen vonden het heel leuk om te zien want er zitten echt hele grappige dingen bij. Daarnaast was het een sport om de aantal katjes en hondjes te tellen😆. Let vooral ook op de details, echt super knap gemaakt!

Het Museo Fallero is perfect gelegen in de nabijheid van andere populaire toeristische attracties, zoals de appartementen Valencia Flats Ciudad de las Ciencias, een accommodatiekeuze die ideaal is voor bezoekers die de Stad van Kunst en Wetenschap willen verkennen. Bovendien ligt het museum dicht bij het Gulliver Park, een speelparadijs voor kinderen, en de uitgestrekte tuinen van de oude Turia-rivierbedding, die nu een prachtige groene ruimte vormen voor recreatie en ontspanning in de stad.

De combinatie van het educatieve aspect van het Fallas Museum, samen met de nabijheid van gezinsvriendelijke parken en de Ciudad de las Ciencias, maakt het een ideale locatie voor een dagje uit met het gezin. Het museum biedt een diepe duik in de Valenciaanse cultuur en is leuk voor kinderen en volwassenen die de unieke lokale feesten willen ervaren en begrijpen. Dit museum is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een authentieke Valenciaanse ervaring en ligt op loopafstand van enkele van de beste bezienswaardigheden en parken in de stad.

Gratis toegankelijk met de Valencia Tourist Card. Toen wij er waren (2024) hoefden we alleen maar voor de volwassenen te betalen en dat was maar €2,- per persoon. Zeker leuk om dus even doorheen te lopen.

Zelf geweest:

Mijn eigen rating: 4,5 (uit 5)

Rating van de kids: 4,5 (uit 5)

Fallas museum Valencia Fallas museum Valencia Fallas museum Valencia Fallas museum Valencia Fallas museum Valencia Fallas museum Valencia Fallas museum Valencia Fallas museum Valencia

 

Laat een opmerking achter