Eifelmuseum Deutsches Schieferbergwerk

Eifelmuseum Deutsches Schieferbergwerk

Ontdek de Leisteenmijnbouw

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Het Eifelmuseum Deutsches Schieferbergwerk in Mayen biedt een spannende en avontuurlijke ervaring voor bezoekers van alle leeftijden, perfect voor gezinnen op zoek naar een dagje uit met een twist. Dit museum neemt je mee op een reis door de tijd, naar de diepten van de oude leisteenmijnen die zich uitstrekken onder de Genovevaburg, waar de Devonische Zee ooit was.

Voor kinderen is dit museum een avonturenparadijs. Zij kunnen de 340 meter lange tunnels verkennen waar het aanraken van de rotsen en het ervaren van de mijnwerkerswereld niet alleen is toegestaan, maar ook aangemoedigd wordt. Met liften dalen bezoekers af in een ondergrondse wereld vol verhalen over mannen, machines en dynamiet. Hier staan oude mijnkarretjes, touwen en enorme graafmachines tentoongesteld, evenals zware persluchthamers die een beeld geven van het harde werk in de mijnen.

De gesimuleerde tocht door de tunnel is een hoogtepunt voor zowel jong als oud. Het is een ervaring die zowel educatief als uiterst vermakelijk is, en geeft bezoekers het gevoel echt even deel uit te maken van de mijnwerkerswereld.

Het Eifelmuseum gaat verder dan alleen de Duitse leisteenmijn; het omvat drie verschillende tentoonstellingen die allemaal interactief zijn. ‘Meedoen, aanraken en uitproberen’ is het motto hier, wat het bijzonder leuk maakt voor kinderen die graag alles met handen willen ontdekken.

De nabijheid van het museum tot het Nette Bad, een heerlijke plek om af te koelen na een dag onder de grond, en de Belevingswereld Grubenfeld, biedt nog meer mogelijkheden voor vermaak en ontdekking. Deze combinatie van attracties maakt een bezoek aan Mayen een perfect dagje uit voor het hele gezin, waar leren en plezier hand in hand gaan.

Zelf geweest:

Laat een opmerking achter