Carrousel

Carrousel

Carrousels door de stad heen

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Als je in Parijs rondloopt kun je de carrousel niet missen. Zo staat er een in Montmartre, in het 18de arrondisement, onderaan bij de Sacre Coeur op Place Saint-Pierre. Dit is echt een hele mooie (de foto van hierboven is daar bijvoorbeeld van).

Carrousel Parijs

 

Dan staat er nog een leuke in Musée des Arts Forains. Wellicht de meest originele aangezien de kinderen zelf ervoor zorgen dat de carrousel rond draait door te trappen. Dit is een museum met kermis objecten. Hier zie je dus echt wel wat bijzondere draaimolens. Sowieso wel een leuk museum om even doorheen te lopen. Je kan het vinden op 53 Avenue des Terroirs de France.

Dan is er nog eentje bij Trocadéro. Dit is een typisch Parijse carrousel met retro look en verlichting. Vanuit hier kijk je uit op de Eiffeltoren en het Paleis de Chaillot. Deze carrousel vind je op Jardins du Trocadéro – Quai Branly.

Er is ook een carrousel in Jardin des Plantes. Dit is wel een bijzondere, want deze bestaat uit uitgestorven of bedreigde diersoorten. Je kan dus gelijk de kids wat bijbrengen over de natuur en het uitsterven van dieren. Deze vind je op 57 Rue Cuvier.

Bij Jardin de la Vilette staat ook nog een mooie carrousel die bestaat uit 2 verdiepingen en lijkt zo uit een sprookje te komen. Dit is de Jules Verne carrousel. Deze ligt ook dicht bij het Museum Cité des Sciences et de l’Industrie, een leuk museum om met de kinderen heen te gaan. Het adres van de carrousel is Parc de la Villette – 211 Avenue Jean Jaurès, 75019.

En de laatste in dit rijtje is de carrousel bij Jardin de Tuileries. Het leuke van deze carrousel is dat hij veel sneller draait dan de andere carrousels. Plezier gegarandeerd dus! Deze vind je op Place de la Concorde.

Naast deze lijst zijn er nog veel meer carrousels te vinden in Parijs dus loop lekker rond en je komt ze vanzelf tegen.

Zelf geweest:  Nou ja, niet allemaal dan

Mijn eigen rating: 4,5 (uit 5)

Rating van de kids: 5,0 (uit 5)

Carrousel Parijs Carrousel Parijs

Carrousel Parijs Carrousel Parijs

 

Laat een opmerking achter