Cite des Sciences et de l’Industrie

Cite des Sciences et de l’Industrie

Alles over de wetenschap

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Cite des Sciences et de l’Industrie is een leuk wetenschapsmuseum waar je kan experimenteren, waar ze tentoonstellingen hebben met optische illusies en waar ze een planetarium hebben. Het museum bestaat uit maar liefst 5 verdiepingen en het is onderverdeeld in verschillende onderwerpen. Een onderwerp is Les Sons, wat “geluiden” betekent. Hier kun je kennis maken met de natuurkunde van het geluid, stemmen en gehoord. Een ander onderwerp is Mathématiques, ofwel wiskunde. Dit is een hele interactieve ruimte waar je kennis kan maken met kansberekening, geometrie en het modelleren van fysische verschijnselen. Verder hebben ze nog een onderwerk biologie. Dit is met name de biologie van de mens, en hier leer je alles over DNA en genen en het menselijk brein. Ook natuurwetenschappen komt aan bod. Optische illusies en het experimenteren met licht, kleuren en perceptie. Tevens is er een grote tentoonstelling over ruimtevaart en ruimteobservatie.

Naast al deze onderwerpen hebben ze er ook nog een planetarium. Hier zijn theatervoorstellingen van 30 min, gegeven door sterrenkunde specialisten. Je wordt hier omgeven door 360 graden computergegenereerde afbeeldingen. Je verkent hier het zonnestelsel door van planeet naar planeet te reizen. Het lijkt net of je echt in de ruimte bent. Erg indrukwekkend! Naast dit alles zijn er ook nog 2 permanente tentoonstellingen speciaal voor kinderen; Cite des Enfants. 1 tentoonstelling is voor kinderen van 2 tot 7 jaar en 1 voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Dit is heel interactief en hier mag je van alles proberen en ontdekken. Let op! Voor deze tentoonstellingen moet je aparte tickets hebben (voor Cite des Enfants)

Cite des Sciences et de l’Industrie ligt in het Parc la Villette in het 19de arrondissement en is het grootste wetenschapsmuseum in Europa.

Naast toegang tot het museum kun je met je ticket ook nog naar bioscoop Louis-Lumiere en onderzeeër Argonaute. Deze laatste is een onderzeeër die in de jaren ’50 veel werd gebruikt. Maar toen hij eenmaal buiten gebruik was wat het zonde om hem te vernietigen, dus hebben ze deze indrukwekkende onderzeeër tentoon gesteld. In de bioscoop kun je korte filmpjes zien mbt de wetenschap.

Je kan hier een ticket kopen als je enkel naar dit museum wilt. Als je meer activiteiten in Parijs wilt bezoeken kan het aantrekkelijk zijn om een Go City pas van Parijs te nemen. Wel enkel met de Go City All Inclusive of de Museum pas.

Zelf geweest:

 

Laat een opmerking achter