Parc de la Villette

Parc de la Villette

15 parken in 1 park

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Bij Parc de la Villette heb je verschillende tuinen die leuk zijn om met kinderen heen te gaan. Zo heb je:

Jardin du Dragon: Deze tuin is het hoogtepunt van het kinderpark en wordt gekenmerkt door de 80 meter lange gigantische metalen draak die eindigt met een tong die een lange glijbaan vormt (voor kids van 8-14 jaar).

jardin des frayeurs enfantines: Dit is een sprookjesachtige plek met een mix van muzikale en plantaardige ontdekkingen. Je loopt hier door het bos van blauwe sparren en berken waar je allemaal muziek hoort.

Jardin des Voltiges: het doel in dit park is om de grootste trainingsruimte van Frankrijk te maken. Hier vind je allemaal sport toestellen en klimrekken. Onze kinderen vinden dat altijd super leuk om even doorheen te gaan en een paar toestellen uit te proberen.

jardin des Vents et des Dunes, letterlijk vertaald: de tuin van de Winden en de Duinen. In deze tuin vind je speeltoestellen voor kinderen tot 13 jaar. Het is geïnspireerd op de Bretonse kust en er zijn tal van spellen aanwezig zoals pedaalwindturbines, beweegbare zeilwanden en golven van luchtkussens om balans en motoriek te oefenen.

jardin nourricier: de voedertuin. Hier worden eetbare planten gekweekt met alternatieve productiemethoden. Het bestaat uit 3 zones en in de derde zone staan eetbare fruitplanten zoals frambozen, aalbessen en bosbessen, die je gewoon mag plukken.

jardin des miroirs: dit is de spiegeltuin. Deze tuin staat vol met spiegels (die in de avond verlicht worden) waardoor de dennen en esdoorns een verrassend beeld aan de tuin geven.

Dit zijn slechts 5 van de 15 tuinen die bij Parc de la Villette te bekijken en bewandelen zijn. Het is leuk te combineren met het museum Cité des Sciences et de l’Industrie wat aan de noordkant van het park ligt.

Naast het grote park La Villette, met de tuinen die op zich al leuk zijn om te bezoeken, hebben ze ook nog Little Villette. Hier zijn heel veel activiteiten voor kinderen te doen. Zo zijn er heel veel voorstellingen en kun je er allerlei workshops doen zoals dans, circus en theater doen. In het weekend hebben ze er allerlei verschillende thema’s waar je aan mee kan doen. Of je kan naar de kinderboerderij. Voor meer informatie over Little Villette kun je het beste even dit deel van de website bekijken.

Zelf geweest:

Laat een opmerking achter