Paris Plages

Paris Plages

Strand in Parijs

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Elk jaar, tijdens de zomermaanden, organiseert de gemeente van Parijs de Paris Plages. Parijs ondergaat een opmerkelijke transformatie. Stel je voor: kilometers zandstranden, kleurrijke parasols, ligstoelen en tal van activiteiten, allemaal langs de oevers van de Seine. Dit fenomeen, bekend als Paris Plages, brengt de ontspannen sfeer van een strandvakantie naar de straten van de Franse hoofdstad. Parijs kent natuurlijk geen natuurlijke stranden en om te voorkomen dat alle Parijzenaren weg zouden trekken in de zomer naar de plaatsen waar wel stranden zijn, heeft de gemeente dit bedacht.

De oevers van de Seine worden bedekt met zorgvuldig geplaatst zand. Of je nu zin hebt om te zonnebaden, een zandkasteel te bouwen of gewoon met je voeten in het zand te wandelen, Paris Plages biedt een welkome ontsnapping aan de stadsdrukte. Voor de sportievelingen zijn er tal van mogelijkheden om in beweging te komen. Beachvolleybal, jeu de boules en zelfs danslessen worden aangeboden langs de oevers van de Seine.

Paris Plages biedt meer dan alleen zand en sport. Er zijn verschillende podia opgezet voor live muziek, optredens en filmvertoningen. Het is de perfecte gelegenheid om te genieten van culturele activiteiten in de buitenlucht, omringd door de unieke ambiance van Parijs. Ook voor kinderen wordt er van alles georganiseerd zoals workshops en spelletjes. Verder zijn er trampolines en ondiepe badjes. Ook zijn er langs de Seine tal van eetkraampjes en pop-uprestaurants die een breed scala aan heerlijke gerechten aanbieden. Of je nu zin hebt in een verfrissend ijsje, smakelijke streetfood of een chique picknick, Paris Plages heeft voor elk wat wils.

Vooralsnog is het verboden om in de Seine te zwemmen maar daar zijn ze nu druk mee bezig (al sinds 1988!!) om ervoor te zorgen dat dit wel kan. Het staat nu op de planning dat in 2025 de Seine open voor publiek is om in te zwemmen. Om toch verkoeling te krijgen hebben ze op diverse plekken sproeiers staan.

Een van die plekken is Berges de Seine.

Zelf geweest:

 • Leeftijd

  Alle leeftijden

 • Toegangsprijs

  Gratis

 • Extra Informatie

  De Paris Plages zijn op meerdere plekken. Check van te voren altijd even of het daar inderdaad is, want dit kan per jaar nog wel iets verschillen. Over het algemeen zijn ze op de volgende plekken:

  Bassin de la Vilette in het 19de arrondissement

  Aan de Seine op de rechteroever tussen het Louvre en Pont Marie in het eerste en 2de arrondissement

  Berges de Seine tussen Musee Orsay en de Eiffeltoren in het 7de arrondissement

 • Kun je er luiers verschonen?

Laat een opmerking achter