Auto museum

Auto museum

Ontdek Auto's en Mode in Malaga

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Het Automuseum van Malaga biedt een fascinerende blik op de evolutie van de automobiel als kunstvorm, verdeeld over 13 indrukwekkende zalen en meer dan 6.000 vierkante meter aan tentoonstellingsruimte. Dit museum is een uitstekende keuze voor gezinnen die een cultureel uitstapje willen combineren met de fascinatie voor auto’s en mode.

In dit museum ontdek je een uitzonderlijke verzameling van luxe auto’s, motoren, mode, en hedendaagse kunst. Van de klassieke Winner uit 1898 tot een modern persluchtprototype uit 2011, en van beroemde merken zoals Ferrari, Rolls Royce, en Bentley, tot unieke creaties zoals de vliegtuigauto en de zonneauto. Elk voertuig vertelt zijn eigen verhaal over technische innovatie en esthetisch design.

Voor motorliefhebbers is er een speciale collectie motoren die teruggaat tot de jaren ’20, ’30 en ’50, kunstzinnig gerestaureerd en omgebouwd door hedendaagse kunstenaars. Modefanaten zullen op hun beurt geboeid zijn door de uitgebreide collectie kleding, van jurken en hoeden tot hoedenkappen, afkomstig van iconische modehuizen zoals Balenciaga en Schiaparelli, daterend uit de jaren ’20 tot ’50.

Het museum, gevestigd in het architectonische juweel ‘La Tabacalera’ — een voormalige tabaksfabriek uit 1927, combineert de allure van Sevillaanse architectuur met renaissance-invloeden. Gelegen vlak bij de Paseo Marítimo Antonio Banderas en slechts tien minuten van het historische centrum, maakt het Automuseum van Malaga tot een verrijkende en toegankelijke bestemming voor een dagje uit met het hele gezin.

Laat een opmerking achter