Aquarium de Paris

Aquarium de Paris

Aquarium in hartje centrum Parijs

Wishlist (1)
ClosePlease login

No account yet? Register

Het Aquarium de Paris is een van de oudste Aquariums ter wereld. Het aquarium werd gebouwd in 1867 ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling. In 1984 werd het gesloten vanwege veroudering maar in 2006 is het weer geopend nadat het volledig gerenoveerd was.

Dit aquarium ligt bijna aan de voet van de Eiffeltoren, onder de tuinen van Trocadero in het 16de arrondisement. Oorspronkelijk was het bedoeld voor zoetwatervissen, maar inmiddels hebben ze er 13000 vissen en ongewervelde dieren uit alle zeeën van het vaste land van Frankrijk en het buitenland. Ze hebben oa 38 grote haaien, 2500 kwallen en 700 koraalkolonies. In het Medusarium worden ruim 50 verschillende kwallen tentoongesteld. In het Collarium zijn 3 nieuwe bassins geopend die de impact van koraal op de fragiele schoonheid van de oceaan illustreren. Alle 3 de bassins hebben een ander thema. Je kan ook een nachtelijke rondleiding doen.

Aquarium de Paris verzorgt voor kinderen vaak  educatieve activiteiten en workshops. Ook zijn er tentoonstellingen en shows te bekijken. Er is een koikarper bassin waar de kinderen de koikarpers mogen aaien. Daarnaast hebben ze een app waarmee je de route door het aquarium kan volgen, en leuke anekdotes over de dieren kan lezen. Je kan quizzen doen en kleine puzzels oplossen. In sommige ruimtes kun je met augmented reality dingen zo uit het haaienbassin halen (uiteraard zonder nat te worden:-))! Ze zijn ook heel erg bezig met de bewustmaking van het mariene milieu. Ze zijn dan ook echt een plek voor behoud en onderzoek om de oceaan te beschermen.

Je kunt hier een ticket kopen voor het aquarium. Je kan het aquarium gratis bezoeken met de All Inclusive pas en de Explorer pas.

Zelf geweest:

Aquarium de Paris Aquarium de Paris Aquarium de Paris Aquarium de Paris

Laat een opmerking achter