Rodin museum

Rodin museum

Een prachtige tuin met mooie beelden

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Rodin is een museum dat goed te doen is met kinderen. Het is niet zo groot, plus een deel van de collectie is in de prachtige tuinen, waardoor het goed te behappen is voor kinderen. Het museum is erg ingericht op kinderen; je kan hier de beeldhouwkunst ontdekken door te spelen, leren en door creativiteit. En in de tuinen is het ook zeker heerlijk rondlopen en even genieten van de rust naast al die drukte van zo’n grote stad. In de tuinen zijn ligstoelen en je kan er een ijsje of kopje koffie kopen. Je kan ook je eigen picknick mandje mee nemen en hier heerlijk picknicken. Vooral vanwege de tuinen zou je er eigenlijk echt wel heen moeten gaan, want het is een prachtige tuin. En vanuit hier kun je het topje van de Eiffeltoren en de koepel van Les Invalides zien.

De topstukken van het Rodin museum zijn de Denker. Dit beeld zou eigenlijk onderdeel zijn van de poort voor het Museum van Decoratieve kunsten, maar uiteindelijk is hij dus in dit museum komen te staan. Ook de Kus is een topstuk. De kus symboliseert het verhaal van Paolo Malatesta en Francesca da Rimini. Een tragisch liefdesverhaal waarbij Francesca dacht te trouwen met de mooie Paolo, maar er achter kwam dat ze was uitgehuwelijkt aan zijn onaantrekkelijke oudere broer Gianciotto.

Rodin ligt in het 7de arrondissement.

Je kan hier een ticket kopen als je enkel naar dit museum wilt. Als je meer activiteiten in Parijs wilt bezoeken kan het aantrekkelijk zijn om een Go City pas van Parijs te nemen. Daar heb je 2 varianten in: de Go City All Inclusive of de Go City Explorer. Of je kan een museum pass kopen waarmee je alleen naar musea kan.

Zelf geweest:

 

Laat een opmerking achter