Disneyland Parijs

Disneyland Parijs

Magie komt tot leven!

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Disneyland Parijs! Wie heeft er niet van gehoord. Dit spectaculaire pretpark van Disney mag je toch eigenlijk niet overslaan als je in Parijs bent. Het park bestaat eigenlijk uit 2 parken: Disneyland Parijs en Walt Disney Studios. In Disneyland treed je binnen in een wereld vol fantasie. Bij binnenkomst zie je al snel het kasteel van Doornroosje, die je ook altijd aan het begin van een Disneyfilm ziet. Hoe leuk is het om daar nu echt in en omheen te mogen lopen! De magie kan dan al echt beginnen.

Het eerste park is onderverdeeld in 5 themalanden:

Discoveryland: een intergalactische reis door ruimte en tijd. Hier heb je attracties als Fuzz Lightyear en de achtbaan Starwars Hyperspace Mountain.

Fantasyland: een sprookjeswereld waar dromen uitkomen. Hier kun je in attracties die allemaal te maken hebben met de bekende sprookjes zoals Peter Pan, Alice in Wonderland en Pinoccio.

Adventureland: van Agrabah tot de Caraïben. Ga naar Pirates of the Caribbean, Indiana Jones of Aladdin.

Frontierland: en stad van cowboys in het wilde westen. Ga in de achtbaan Big Thunder Mountain, of speel in de Frontier playground.

Mainstreet USA: een Amerikaanse straat geinspireerd door Walt Disney’s geboorteplaats. Koop je leuke souveniertjes in een van de vele shops of bekijk de betoverende parade.

Het 2de park, Wat Disney Studios staat in het thema van film en showbizz. Ook hier bestaat het park uit verschillende themagebieden zoals bijvoorbeeld Disney, Pixar en Marvel. Hier kun je al je Disney figuren ontmoeten, maar er zijn ook veel leuke attracties.

Als je 1 dag gaat dan zou ik kiezen om naar 1 van de 2 parken te gaan en niet naar beide parken. Als je koopt namelijk een ander ticket voor 1 park dan voor 2 parken en dat scheelt behoorlijk in prijs. Op het moment dat je meerdere dagen gaat dan moet je ook gelijk een ticket voor meerdere dagen kopen, maar het is dan ook zeker leuk om beide parken te bezoeken. Je kunt tickets kopen zonder datum maar die zijn echt bijna 2 keer zo duur als wanneer je tickets met een vaste datum koopt. Het komt eigenlijk zelden voor dat het park vol is (hoewel dat zeker wel zo kan voelen:-)), dus je kunt best nog even wachten met het kopen van een kaartje tot je zeker weet dat je kan gaan. Koop hier je ticket als je een dag wilt gaan. Of hier als je meerdere dagen wilt gaan. Met de Explorer pas kun je ook 1 dag naar Disney.

Zelf geweest:

Mijn eigen rating: 5 (uit 5)

Rating van de kids: 5

Disneyland Parijs Disneyland Parijs Disneyland Parijs Disneyland Parijs Disneyland Parijs Disneyland Parijs Disneyland Parijs Disneyland Parijs

 

 

Laat een opmerking achter