Wandelroute Droompad Vulkaanpad

Wandelroute Droompad Vulkaanpad

Rustgevende Natuurwandeling in de Eifel

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Wandelroute Droompad Vulkaanpad biedt de kans om in slechts één dag een historische reis te maken door het vulkanische landschap tijdens een wandeltocht van 6,7 km. Met een gemiddelde moeilijkheidsgraad en een geschatte duur van ongeveer 2 uur, begint de route met een klim naar de Ettringer Bellerberg. Hier wordt je inspanning beloond met een adembenemend uitzicht op de vulkanen van de Osteil.

Na deze eerste beklimming volgt een ontspannen wandeling door velden en weiden voordat het pad het bos in duikt richting de Kottenheimer Büden. Terwijl je langs de rand van de krater wandelt, kun je genieten van een prachtig uitzicht op een steengroeve en de omliggende vulkanische landschappen.

De route vervolgt met een steile afdaling en het oversteken van de K 20, waarna je het Kottenheimer Winfeld bereikt. Dit gebied staat bekend om zijn unieke basaltformaties en historische resten uit de tijd van de molensteenwinning. Verderop langs het pad kom je langs het monument van Junker Schilling en de minerale bron Hartborn, waarna je terugkeert naar het startpunt in Ettringen.

De wandelroute Droompad Vulkaanpad is niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook een fascinerende geologische ontdekkingstocht die je meer leert over de vulkanische geschiedenis van het gebied. Het is een ideale wandeltocht voor zowel geschiedenisliefhebbers als natuurenthousiasten.

Wil je na de wandeling een verkoelende duik nemen? Dan kun je dat doen bij het nabij gelegen Nette bad. Is het minder mooi weer, dan kun je naar het Belevingswereld Grubenfeld of Eifelmuseum Deutsches Schieferbergwerk.

Zelf geweest:

Laat een opmerking achter