Römerbergwerk Meurin

Römerbergwerk Meurin

Ontdek Oude Mijnbouw in de Eifel

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Duik in het verleden bij Römerbergwerk Meurin, de grootste Romeinse onderaardse tufsteenmijn ten noorden van de Alpen, gelegen in de prachtige Eifel-regio. Deze fascinerende plek, rijk aan geschiedenis en oude technologieën, is een educatieve goudmijn voor gezinnen die meer willen leren over de indrukwekkende bouwkunsten van de Romeinen en de uitdagende arbeidsomstandigheden van die tijd.

Kinderen zullen geboeid zijn door de interactieve tentoonstelling ‘technische wereld van de klassieke oudheid’. Hier kunnen ze ontdekken hoe de Romeinen tufsteen wonnen en gebruikten voor hun bouwprojecten, zoals de stad Keulen. De mijn biedt een veilige en toegankelijke manier om deze historische site te verkennen zonder daadwerkelijk de nauwe mijnschachten in te hoeven.

Voor een volledige daguitstap, combineer een bezoek aan Römerbergwerk Meurin met de Camping Laacher See, waar je fijn kan overnachten en voor een ontspannende picknick of een wandeling langs het water kan gaann. Deze combinatie van natuur en lokale cultuur maakt de regio rondom Römerbergwerk Meurin tot een perfecte bestemming voor een gezinsuitje.

Plan ongeveer 1 tot 1,5 uur in voor uw bezoek aan deze indrukwekkende site, die slechts beperkt toegankelijk is voor mensen met een lichamelijke beperking, maar wel audioguides biedt in het Duits en Engels. Dit maakt het een toegankelijke en informatieve ervaring voor zowel kinderen als volwassenen die geïnteresseerd zijn in de rijke geschiedenis en technologische vaardigheden van de Romeinse tijd.

Zelf geweest:

Laat een opmerking achter