Most na Soci

Most na Soci

Prachtig groen blauw meer

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Most na Soci is een charmant plaatsje dat je in slechts 40 minuten rijden bereikt vanaf Guesthouse Valentincic. Het is misschien geen bestemming voor een uitgebreid verblijf, maar het dient als het vertrekpunt van de schilderachtige autotrein naar de betoverende meren van Bohinj en Bled. Op een nationale feestdag werden we door lokale bewoners geadviseerd om de autotrein te nemen in plaats van de route via Ljubljana. Hoewel Google Maps aangaf dat het qua tijd niet veel verschil maakte, kozen we voor deze alternatieve en avontuurlijke reis.

Bij onze aankomst in Most na Soci werden we verrast door het prachtige grote stuwmeer, waar de kalme wateren van de Soca-rivier in uitmonden. Het meer straalde een betoverende groenblauwe gloed uit, omgeven door weelderige natuur die uitnodigde tot ontspanning en bewondering.

Aangezien we ruim op tijd waren voor de autotrein, besloten we de omgeving te verkennen en ergens te lunchen. Opties waren beperkt, maar we ontdekten een bescheiden eetplek die eerder op een snackbar leek dan op een restaurant. Wat het miste in culinaire verfijning, compenseerde het ruimschoots met een onovertroffen uitzicht. Ik kan de naam van het eettentje niet herinneren, maar het bevindt zich links van het tankstation, net nadat je de brug over bent gereden. Parkeer daar, loop naar beneden richting het water, en je wordt beloond met een adembenemend uitzicht over het meer. Dus, alhoewel het eten wellicht geen culinair hoogstandje is, maakt het panoramische uitzicht deze tussenstop zeker de moeite waard.

Zelf geweest:

Mijn eigen rating: 4,5 (uit 5)

Rating van de kids: 4,5 (uit 5)

Most na Soci Slovenië Most na Soci Slovenië Most na Soci Slovenië

Laat een opmerking achter