Gorizia

Gorizia

Stadje vol met oude gebouwen en kleurrijke bloemen

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Gorizia, een charmant Italiaans stadje doordrenkt van geschiedenis en schoonheid, nodigt je uit om zijn geplaveide straatjes te verkennen en te genieten van de prachtige architectuur en bloemrijke ambiance. Gelegen tegen de grens van Slovenië, vormt Gorizia een unieke plek waar Italiaanse en Sloveense invloeden harmonieus samensmelten.

Gorizia staat ook bekend om zijn levendige marktpleinen, waar lokale handelaren hun verse producten en ambachtelijke goederen aanbieden. Slenterend langs de kraampjes, kun je de lokale smaken ontdekken en genieten van de geuren van verse kruiden en bloemen die de lucht vullen. Een perfecte manier om de lokale cultuur te ervaren en enkele unieke souvenirs te bemachtigen.

Vanuit Guesthouse Valentintic is het heel makkelijk te bereiken dus zeker leuk om een middagje rond te slenteren en een lekkere Italiaanse pizza of pasta te eten, bijvoorbeeld bij Restaurant Atmosfere.

Wij waren er echter op een zondag en dan is er niet zo heel veel te beleven. Desalniettemin vonden wij en de kids het leuk om even in Italië te zijn, lekker Italiaans te eten en natuurlijk een echt Italiaans ijsje te eten, waar ze er daar genoeg van hebben.

Zelf geweest:

Mijn eigen rating: 4,0 (uit 5)

Rating van de kids: 4,0 (uit 5)

Gorizia Italië Gorizia Italië

Laat een opmerking achter