El Carromato de Mijas

El Carromato de Mijas

Ontdek Magische Miniaturen in Mijas

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Als je in de buurt van Málaga bent en iets unieks wilt doen met de kinderen, dan is een bezoek aan het Carromato de Mijas een absolute aanrader. Dit bijzondere museum in Mijas, geopend in 1972, biedt een betoverende ervaring met zijn uitgebreide collectie miniaturen. De collectie werd oorspronkelijk samengesteld door D. Juan Elegido Millán, beter bekend als Professor Max, een beroemde hypnotiseur.

Het Carromato de Mijas, oorspronkelijk ondergebracht in een oude houten wagen, bevindt zich nu in een gebouw dat trouw is nagebouwd naar het origineel. Binnen dit museum kun je je vergapen aan 360 unieke miniaturen, vervaardigd uit diverse materialen zoals schoolkrijt, zeep en zelfs broodkruimels. Sommige kunstwerken zijn zo klein dat ze alleen zichtbaar zijn met behulp van vergrootglazen en geavanceerde optische systemen, zoals een zeeslag minutieus uitgesneden op de kop van een speld!

Een van de meest verbazingwekkende stukken is een portret van Abraham Lincoln geschilderd op een speldenkop. Andere fascinerende voorwerpen zijn de Onze Vader geschreven op een visitekaartje en een groep uitgedoste gedroogde vlooien. Een van de stukken die zeker indruk zal maken, is het ‘hoofd van een blanke man verkleind door de Jíbaros’.

Gelegen aan de Avenida del Compás in Mijas, is het Carromato de Mijas makkelijk bereikbaar en een magische plek die jong en oud zal betoveren. Dit is niet alleen een kans om unieke kunst te zien, maar ook om een middag door te brengen in een wereld van wonderen die de creativiteit en nieuwsgierigheid van elk kind zal prikkelen. Er is ook een voorstelling, die is voor alle leeftijden maar deze is verhoogd waardoor hij vanaf een jaar of 6 goed te zien is. Kleinere kinderen kunnen door de ouders opgetild worden.

Laat een opmerking achter