Louvre

Louvre

De grote glazen piramide

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Het Louvre is een van de musea waarvan je je afvraagt of dat een succes is met kinderen. Dit kan zeker, maar zorg wel dat je voorbereid er naartoe gaat. Allereerst zorg dat je online al een skip de line kaartje hebt gekocht. Met dit kaartje ben je gegarandeerd binnen 30 minuten binnen, helemaal skippen van die rij lukt dus niet. Beste tijden om te gaan is gelijk in de ochtend om 9 uur, of na 16.00 u. En zorg verder dat je van te voren uitzoekt wat je wilt zoen en waar je dat kan vinden. Het is namelijk een enorm groot museum dus anders loop je je suf en zie je uiteindelijk niet wat je echt wilt zien. Denk goed na of je de Mona Lisa wilt zien. Natuurlijk is dit een hoogtepunt, maar dat is het voor iedereen die er komt, dus het is er altijd echt onwijs druk en de Mona Lisa is maar heel klein dus erg lastig te zien.

Op zondag organiseert het Louvre familiepunten met animatoren die tips geven voor een bezoek aan het museum met kinderen. Je kan ook een rondleiding boeken en laten weten dat je met kinderen komt, dan houden ze daar rekening mee. Een van de vleugels die echt een aanrader is is de Egyptische vleugel. Voor kinderen vanaf een jaar of 6 is deze heel leuk met zijn sarcofagen en mummies. Als je een tiener hebt die Engels spreekt is er een audio tour op een Nintendo DS, ook zeker een aanrader maar dan moet je dus wel Engels spreken. Voor de kleinere kinderen is de vleugel Richelieu een aanrader. Dit is het rustigste deel van het Louvre en hier staat beeldhouwkunst die tot te verbeelding spreekt. Hier kun je echt met je kids gaan kijken wat de beelden allemaal “doen”. Ook de metershoge grafwachters en sfinxen in de Mesopotamische zaal zijn een aanrader.

Kortom, het Louvre met kinderen is zeker leuk maar wel als je voorbereid erheen gaat en het een beetje aanpast aan de kinderen. En de buitenkant, de glazen piramide, is natuurlijk sowieso al heel om te bekijken. Je kan overigens ook het museum in met de Paris Pass. Gewone toegang heb je met de All Inclusive pas en de Museum pas, en een tour kun je doen met de Explorer pas.

Zelf geweest:

Mijn eigen rating: 4,0 (uit 5)

Rating van de kids: die waren er niet bij:-)

 

 

Laat een opmerking achter