Burcht Blankenheim

Burcht Blankenheim

Een Historisch Kasteelspeeltuin voor Familieplezier

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Burcht Blankenheim is een prachtige bestemming voor families die een duik willen nemen in de geschiedenis terwijl ze genieten van de natuurlijke schoonheid van de Eifel. Deze middeleeuwse burcht, gelegen op een prominente heuvel, biedt een panoramisch uitzicht op het omliggende landschap en de charmante stad Blankenheim. Voor kinderen is een bezoek aan deze burcht een echt avontuur, omdat ze door de oude gangen en torens kunnen dwalen en zich ridders of prinsessen kunnen voorstellen in hun eigen sprookje.

Binnen de muren van Burcht Blankenheim ontdekken bezoekers een rijkdom aan historie. De burcht huisvest een museum dat de lokale geschiedenis en cultuur tentoonstelt, met exposities die zowel informatief als interactief zijn. Kinderen zullen gefascineerd zijn door de oude wapens, ridderharnassen, en de verhalen over het leven in de middeleeuwen.

Naast de historische ervaringen biedt de locatie van de burcht de perfecte basis voor verdere avonturen. Slechts een korte rit van Burcht Blankenheim verwijderd, ligt het Eifel Camp Freilinger See, waar gezinnen kunnen overnachten en genieten van zwemmen, varen en andere wateractiviteiten. Dit maakt het gemakkelijk om een dag vol geschiedenis te combineren met ontspanning bij het water.

Voor de meer avontuurlijk ingestelde families is er in de buurt ook een survivalparcours beschikbaar. Dit parcours biedt spannende activiteiten zoals touwbruggen, klimnetten en zip-lijnen, die zowel de moed als de behendigheid van jong en oud op de proef stellen.

Burcht Blankenheim is dus niet alleen een plek vol historisch belang, maar ook een startpunt voor actie en avontuur in de buitenlucht. Bovendien is er de mogelijkheid om er te overnachten.

Zelf geweest:

Laat een opmerking achter