Zijdemarkt

Zijdemarkt

Gotische Pracht en Handelsgeschiedenis

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

De Zijdemarkt, of La Lonja de la Seda, in Valencia is een van de meest opmerkelijke gotische bouwwerken in Europa en staat bekend om zijn prachtige architectuur en historische betekenis. Dit UNESCO-werelderfgoed is niet alleen een must-see voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur, maar biedt ook een fascinerende ervaring voor bezoekers van alle leeftijden, inclusief kinderen.

Bij binnenkomst op de Zijdemarkt worden bezoekers begroet door het indrukwekkende interieur, met zijn sierlijke zuilen en gewelfde plafonds, dat een indrukwekkend voorbeeld is van laatgotische architectuur. Voor kinderen kan het verkennen van deze ruimte aanvoelen als een reis terug in de tijd of het betreden van een kasteel uit een verhalenboek.

De Zijdemarkt van Valencia is niet alleen een plaats van schoonheid, maar ook van leren. Het vertelt het verhaal van de bloeiende zijdehandel van Valencia tijdens de middeleeuwen en de vroegmoderne tijd. Kinderen en volwassenen kunnen meer leren over de economische en sociale geschiedenis van de stad via de tentoonstellingen en informatiepunten verspreid over het gebouw.

De Zijdemarkt biedt een uniek inzicht in het rijke verleden van Valencia en laat zien hoe de stad een belangrijk handelscentrum in Europa was. Met zijn toegankelijkheid voor alle leeftijden en fascinerende geschiedenis is de Zijdemarkt een plek waar kinderen en volwassenen samen kunnen leren en ontdekken.

Gratis toegang met de Valencia Tourist Card.

Het ligt midden in de oude stad, dus goed te combineren met de Horchateria Daniel en recht tegenover de Mercat Central.

Zelf geweest:

Mijn eigen rating: 4,5 (uit 5)

Rating van de kids: 4,0 (uit 5)

Zijdemarkt Valencia Zijdemarkt Valencia Zijdemarkt Valencia Zijdemarkt Valencia Zijdemarkt Valencia Zijdemarkt Valencia Zijdemarkt Valencia Zijdemarkt Valencia

Laat een opmerking achter