Wijk Ciutat Vella

Wijk Ciutat Vella

Het Historische Hart van Valencia

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

De wijk Ciutat Vella in Valencia staat bekend als het historische hart van de stad en biedt een fascinerende mix van geschiedenis, cultuur en moderne Valenciaanse levensstijl. Deze oude stadskern is het perfecte startpunt voor bezoekers van alle leeftijden die de rijke geschiedenis en het bruisende heden van Valencia willen ervaren. Een wandeling door Ciutat Vella voert je langs kronkelende straatjes, indrukwekkende monumenten en levendige pleinen zoals Plaza de la Reina, waardoor het een onvergetelijke ervaring is voor iedereen die Valencia bezoekt.

Voor kinderen biedt Ciutat Vella een avontuurlijke ontdekkingstocht langs historische bezienswaardigheden zoals de Zijdemarkt (La Lonja de la Seda), een UNESCO-werelderfgoedlocatie die beroemd is om zijn gotische architectuur. De Mercat Central, een van de grootste markten van Europa, is een ware zintuiglijke ervaring met zijn kleurrijke kraampjes vol verse producten en lokale delicatessen. De imposante kathedraal van Valencia, met zijn mix van architecturale stijlen, trekt bezoekers van alle leeftijden en biedt een blik op de geschiedenis van de stad.

Naast deze culturele hoogtepunten kunnen gezinnen genieten van Valenciaanse specialiteiten in Horchateria Daniel of Santa Catalina, waar je de beroemde horchata kunt proeven, een verfrissend lokaal drankje. Deze traditionele horchaterias bieden een heerlijke pauze tijdens het verkennen van de wijk en zijn een must-visit voor elke bezoeker. Maar naast Horcaterias stikt het er ook van de leuke Spaanse tapas en paella restaurantjes.

Voor diegenen die op zoek zijn naar accommodatie in Ciutat Vella, biedt Hotel Petit Palace Plaza de la Reina comfortabele en centraal gelegen slaapmogelijkheden. Deze accommodatie liggen dicht bij de belangrijkste bezienswaardigheden van de wijk, waardoor ze ideaal zijn voor bezoekers die het meeste uit hun verblijf in Valencia willen halen. Zelf verbleven we in een appartement in de oude stad, net om de hoek van Plaza de la Reina. Zeker een aanrader.

Ciutat Vella is niet alleen een historische schat, maar ook een levendige wijk vol met winkels, cafés en restaurants die de hedendaagse Valenciaanse cultuur weerspiegelen. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst, culinaire avonturen of gewoon wilt genieten van de sfeer van de stad, Ciutat Vella biedt een rijke en gevarieerde ervaring die bezoekers van alle leeftijden aanspreekt.

Zelf geweest:

Mijn eigen rating: 5,0 (uit 5)

Rating van de kids: 4,5 (uit 5)

Wijk Ciutat Vella Valencia Wijk Ciutat Vella Valencia Wijk Ciutat Vella Valencia Wijk Ciutat Vella Valencia

Laat een opmerking achter