Vulkaanmuseum Strohn

Vulkaanmuseum Strohn

Ontdek Vulkanische Wonderen in de Eifel

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Het Vulkaanmuseum Strohn is een leuke bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een dag vol ontdekking. Dit museum maakt vulkanisme op een spannende en interactieve manier toegankelijk voor zowel jonge als oudere bezoekers. Met hands-on experimenten en meeslepende tentoonstellingen biedt het museum een unieke manier om meer te leren over de krachten van de aarde.

Kinderen zullen vooral genieten van de belevenismuren en doorloopbelevingsruimten waar ze actief kunnen deelnemen aan de tentoonstellingen. Deze interactieve benadering helpt hen om op een leuke manier betrokken te raken bij het leren over vulkanen. Een van de hoogtepunten van het museum is de indrukwekkende lavamuur. Deze is meer dan 12.000 jaar oud. De muur, gevonden in een nabijgelegen steengroeve en nu een centraal onderdeel van het museum, is zes meter lang en vier meter hoog en zorgt gegarandeerd voor verbaasde gezichten.

Naast de educatieve en interactieve ervaringen biedt het museumcafé een heerlijke plek om te ontspannen met een kopje koffie en wat gebak. Dit is een perfecte afsluiter van een fascinerend museumbezoek.

Voor nog meer plezier ligt in de buurt van het Vulkaanmuseum Strohn het Natuurlijk openluchtbad Pulvermaar. Hier kunnen gezinnen genieten van een verfrissende duik in een van de diepste meren in de Eifel. De combinatie van het Vulkaanmuseum en het nabijgelegen openluchtbad biedt een perfecte mix van leerzame activiteiten en ontspannende recreatie, wat een bezoek aan Strohn tot een onvergetelijke ervaring maakt voor het hele gezin.

Zelf geweest:

Laat een opmerking achter