Natuurlijk openluchtbad Meerfelder Maar

Natuurlijk openluchtbad Meerfelder Maar

Natuurlijk zwemplezier in de Eifel

Wishlist (0)
ClosePlease login

No account yet? Register

Het natuurlijk openluchtbad Meerfelder Maar is een populaire plek voor watersportliefhebbers. In de speciaal aangewezen zwemzones aan de noordoever kunnen bezoekers zwemmen en afkoelen na een warme dag. Het natuurlijke zwemseizoen aan het Meerfelder Maar loopt van mei tot september.

Deze waterrijke locatie heeft een geologische geschiedenis die teruggaat tot ongeveer 80.000 jaar geleden, toen een vulkanische explosie de hellingen van de Maarkessel deed uiteenvallen. Hoewel de unieke formatie van de krater met het blote oog moeilijk zichtbaar is, bieden de indrukwekkende olivijnbommen — rondachtige rotsblokken van olivijn die tijdens de uitbarsting zijn uitgestoten — een zichtbaar bewijs van deze oude gebeurtenis.

In het zuiden ligt het pittoreske dorpje Meerfeld, dat zich tegen de steile hellingen aanschurkt. De Meerbach, die door het gebied stroomt, heeft materiaal dat tijdens de vulkanische activiteit werd uitgestoten, weggespoeld. Dit resulteerde in de vorming van het Meerfelder Maar in het noordelijke deel, dat nu een diepte van 18 meter bereikt. In de 19e eeuw werd een deel van het Maar-bekken kunstmatig drooggelegd om landbouwgrond te verkrijgen. Dit beïnvloedde de grootte van de Maarsee. Het huidige meer, gelegen op een hoogte van 335 meter boven zeeniveau, beslaat een oppervlakte van 24,8 hectare en heeft een diepte van ongeveer 18 meter.

Het natuurlijk openluchtbad Meerfelder Maar ligt dicht bij de wandelroute Manderscheider Burgerstieg en dichtbij het Maar Museum, dus ideaal om te combineren.

Zelf geweest:

Laat een opmerking achter